Cau una xarxa especialitzada en robatoris violents que va assaltar un fruiter de Segur de Calafell

Els autors formaven un grup organitzat especialitzat a robar de manera violenta droga o diners a altres organitzacions de narcotraficants

19 mayo 2017 16:14 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detingut 18 membres d'una organització criminal especialitzada en robatoris violents a domicilis i assalts a traficants a Catalunya, ha informat la Policia aquest divendres en un comunicat.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola excepte dos marroquins, tenien entre 20 i 45 anys i se'ls investiga per pertinença a organització criminal, robatori amb violència i intimidació, robatori amb força, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, delictes contra la salut pública, tinença d'armes, substracció de turismes, camions i remolcs, encobriment, falsificació de documents, estafa, ocupació d'immobles, lesions i furts.

La investigació va començar el 13 de maig de l'any passat quan els Mossos van ser advertits de la detenció il·legal de dos germans que regentaven un restaurant i una immobiliària a Barcelona: durant la nit un grup de persones armades es va acostar a una de les víctimes quan sortia de la pizzeria en la qual treballava identificant-se com a policies per a, ràpidament, immobilitzar-lo i emmanillar-lo sense que pogués oferir resistència, després de la qual cosa el van portar amb cotxe fins a Collserola.

De manera gairebé simultània i amb el mateix procediment van assaltar l'altre germà al seu domicili i els dos grups es van reunir a una zona boscosa de Torre de Claramunt (Barcelona), on van torturar les dues víctimes durant més de cinc hores per apropiar-se dels diners d'una venda immobiliària que acabaven de tancar.

Com no van aconseguir els diners -només els van robar el que duien al damunt- els van alliberar enmig del bosc i les víctimes van aconseguir arribar caminant fins a una masia, on van trucar a la Policia.

La investigació va determinar que els autors formaven un grup organitzat especialitzat a robar de manera violenta droga o diners a altres organitzacions de narcotraficants.

La xarxa havia seguit el mateix modus operandi que va fer servir contra els germans en dues ocasions més: l'octubre del 2016 va assaltar un fruiter a Segur de Calafell (Tarragona) i el novembre el treballador d'una empresa que recollia la recaptació de màquines escurabutxaques a Molins de Rei (Barcelona).

El 17 de gener es va establir un dispositiu en el qual els agents van detenir 18 membres de l'organització -entre ells els principals líders- i van realitzar nou entrades i escorcolls a Molins de Rei, l'Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, La Torre de Claramunt i Castell de Cabrera, a més d'entrades a tallers de La Torre.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 19 de gener i el jutge va decretar l'ingrés presó per a nou d'ells i llibertat amb càrrecs per a la resta.

 

Comentarios
Multimedia Diari