Centenars de persones davant l'Ajuntament del Vendrell per demanar a l'alcalde que posi les urnes

Membres de l'ANC i Òmnium cultural  i els partits PDeCAT, ERC i Som Poble del Vendrell van convocar aquest acte de protesta amb el lema "volem votar als llocs de sempre" 

19 septiembre 2017 16:00 | Actualizado a 19 septiembre 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de persones s'han concentrat aquesta tarda davant de l'Ajuntament del Vendrell, a la Plaça Vella, reclamant poder votar al referèndum de l'1-O.

Membres de l'ANC i Òmnium cultural  i els partits PDeCAT, ERC i Som Poble del Vendrell van convocar aquest acte de protesta amb el lema "volem votar als llocs de sempre" per demanar a l'alcalde socialista, Martí Carnicer, que posi les urnes. 

L'alcalde va respondre al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el consistori no cediria locals per poder votar al referèndum. Carnicer va apuntar que s'havien "d'atendre, com no podia ser d'altra manera, al compliment de la legalitat vigent". 

D'altra banda, avui mateix l'alcalde ha retirat de l'ordre del dia del ple municipal d'aquest dimarts al vespre una moció presentada per Som Poble i el PDECAT on se l'instava a col·laborar amb l'1-O cedint locals municipals. A la comissió informativa del ple, el PP, amb el suport de Ciutadans i PxC, va reclamar que s'eliminés el punt de l'ordre del dia. Una petició que va prosperar perquè la secretària municipal va concloure que la moció era il·legal tenint en compte que el Tribunal Constitucional (TC) va suspendre la Llei del Referèndum.

El grup municipal de Som Poble ha presentat al·legacions a la retirada de la moció i ha reclamat que es torni a incloure la ple.

 

Comentarios
Multimedia Diari