Com es pot millorar la tanca d'obres de la plaça del Pòsit de Cambrils?

Aquest va ser el repte que 40 alumnes de batxillerat o cicles formatius van haver de resoldre a la primera Jornada d’Emprenedoria INN Cambrils.

18 enero 2018 16:59 | Actualizado a 19 enero 2018 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com es podria millorar la tanca d’obres de la plaça del Pòsit i fer que l’espai sigui més atractiu? Aquest és el repte que 40 alumnes de batxillerat o cicles formatius van haver de resoldre ahir a la primera Jornada d’Emprenedoria INN Cambrils.

A partir d’aquest cas concret, es tractava de generar idees innovadores per repensar les típiques tanques d’obres i trobar una solució a un problema real, aplicable a diferents espais en obres de Cambrils o d’altres municipis.

La jornada, que va durar tot el dia, va ser una iniciativa de l’Escola d’Hoteleria i es va organitzar conjuntament des dels departaments d’Ensenyament, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor l’alumnat dels centres educatius del municipi.

L’activitat va començar a les 9 del matí amb les intervencions de la tècnica de Promoció Econòmica, que va plantejar el repte, i del formador Dani Bernard, que va fer una introducció a la innovació i va explicar en que consisteix el mètode de treball “Fast design thinking”. Els i les participants van formar a l’atzar vuit grups de cinc persones, barrejant alumnes de diferents centres educatius.

L’equip guanyador va ser el format per Clàudia Blanco, Paula Comes, Víctor Fernández, Marta Saucedo i Jordi Simó

En la primera fase l’alumnat va haver d’explorar per buscar la informació necessària i en la segona fase van focalitzar per definir el públic objectiu al que es volien adreçar. Posteriorment, van empatitzar a través del contacte amb persones externes que reunissin els requisits del públic objectiu escollit i van utilitzar diferents mètodes creatius per generar idees.

La cinquena fase era la de crear un prototip de la seva proposta i preparar una presentació oral. En la tercera fase, els i les joves van fer van exposar les seves solucions i el jurat les va avaluar.

Finalment, el director de l’Escola d’Hoteleria, Jordi Jardí; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, i el regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, van lliurar un ipad mini a cadascun dels cinc membres de l’equip millor puntuat.

La proposta guanyadora

L’equip guanyador va ser el format per Clàudia Blanco, Paula Comes, Víctor Fernández, Marta Saucedo i Jordi Simó. La seva idea va ser un fer un jardí vertical a tota la tanca amb cartells informatius de la història gastronòmica de Cambrils i codis Q R per poder accedir àmpliament a la informació.

A més, l’equip va proposar fer un Cambrils en miniatura, ocupant una part de la plaça a la part del carrer del Carme amb maquetes dels llocs més emblemàtics de Cambrils, també amb codis QR per rebre informació detallada de la seva història.

Per últim, al costat del Cambrils en miniatura, proposaven instal·lar-hi unes bicicletes fixes a pedals, que estiguessin connectades a llums, que il·luminessin la tanca i els llocs emblemàtics del Cambrils en miniatura. Aquests llums funcionarien cada vegada que algú fes servir les bicicletes.

Altres propostes interessants sorgides de la jornada van ser la instal·lació de miralls, d’un parc infantil a la zona de la plaça del Carrer Carme, carregadors de dispositius mòbils amb guingueta, cinema a la fresca a la tanca del carrer Carme o una grada pels pares.

També cal destacar idees com fer imants gegants a les tanques perquè hi juguin els nens, pintar els fanals de diferents colors, o bé penjar panells amb fotos antigues del Pòsit i la història dels pescadors a la tanca del carrer Pescadors. I fins i tot un grup va pensar en el finançament del parc infantil a través de la utilització de les tanques com a suport de publicitat comercial.

A la jornada hi van participar alumnes dels instituts Ramón Berenguer IV,Cambrils, Mar de la Frau i  l’Escola d’Hoteleria i Turisme, que cursen assignatures relacionades amb l’economia d’empresa i la iniciativa emprenedora.

Segons el consultor d’innovació i creativitat Dani Bernard, que va ajudar als joves en el procés creatiu, la jornada va servir per “donar eines al estudiants per passar d'una necessitat a una idea, i d’aquesta idea a un negoci que sigui rendible i puguis ser una ocupació el dia de demà. “Els volem animar a ser innovadors i emprenedors”, va afirmar.

Comentarios
Multimedia Diari