Comença Sant Bartomeu a Roda de Berà amb un concert de cançons populars

El programa s’ha vist reduït considerablement, deixant només aquells esdeveniments que tant els tècnics municipals com l’equip de Govern han considerat que es poden celebrar seguint els protocols de les autoritats sanitàries

20 agosto 2020 08:00 | Actualizado a 20 agosto 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Un any diferent, una Festa Major diferent, els mateixos desitjos, el mateix sentiment», assegura l’alcalde de Roda de Berà Pere Virgili en el seu escrit al programa de la Festa Major. Perquè en un any tan incert, el municipi es prepara per fer un parèntesi i gaudir durant sis dies de la seva festa gran, adaptada a la nova normalitat i a les circumstàncies del moment.

Per la Covid-19 el programa s’ha vist reduït considerablement, deixant només aquells esdeveniments que tant els tècnics municipals com l’equip de Govern han considerat que es poden celebrar seguint els protocols de les autoritats sanitàries i amb totes les garanties de seguretat.

D’aquesta forma, tots els actes que conformen l’actual programa de la Festa Major de Sant Bartomeu es podran celebrar amb seguretat, sense que hi hagi perill d’aglomeracions ni de contagis.

Tots els actes són gratuïts, tindran aforament limitat i es garantirà la distància de seguretat entre els assistents. La mascareta serà obligatòria.

Avui dijous, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, a la plaça dels Pins, el grup torrenc Julivert farà somriure a tots els assistents sota la mascareta amb les seves cançons populars i de taverna. Amenitzaran la presentació del nou BOI. Després de dos anys sense editar cap número de la miscel·lània rodenca, el Centre d’Estudis Rodencs presentarà un índex, el ‘BOI Punt i seguim’, una recopilació dels articles publicats als quaranta números editats i amb fotografies inèdites.

Seguidament el jurat desvetllarà el nom dels guanyadors del Concurs de Poesia i es lliurarà el premi a la guanyadora del Concurs de Portada de la Festa Major, la dissenyadora gràfica Isabel Mondéjar.

Demà divendres arribarà l’animació infantil amb la Dàmaris Gelabert, a partir de dos quarts de vuit, al Poliesportiu Municipal. L’entrada és gratuïta i l’aforament serà limitat per ordre d’arribada.

Dàmaris Gelabert és una de les autores de cançons infantils més reconegudes de Catalunya. En els últims vint anys ha editat fins a setze discs de cançons, totes elles són peces musicals que es poden emprar com a eines d’aprenentatge, a les escoles o dins de l’àmbit familiar.

Pel que fa al dissabte a les vuit de la tarda tindrà lloc el concert ‘Bach i la immensitat’, a l’església parroquial de Sant Bartomeu. Marina Durany, al traverso, i Dani Espasa, amb el clavicèmbal, ambdós instruments del segle XVIII, interpretaran sonates de J.S. Bach.

El concert també inclourà una mostra d’escultures elaborades per la pròpia Marina Durany.

Comentarios
Multimedia Diari