Comença la posada a punt de serveis a les platges de Roda

El muntatge de les guinguetes ja s’ha iniciat, però les empreses concessionàries no obriran fins la fase 3 de la desescalada com també passarà amb els llits elàstics o els patinets d’aigua

28 mayo 2020 18:00 | Actualizado a 28 mayo 2020 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant la imminent arribada d’un estiu totalment atípic, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i el regidor responsable de l’àrea de Turisme, Frederic Royuela, van celebrar una reunió telemàtica amb les empreses concessionàries dels serveis de temporada de les platges del municipi. Els propietaris de les guinguetes, llits elàstics o patinets d’aigua, van canviar impressions per veure com s’haurà d’afrontar la temporada estival condicionada per la crisi sanitària de la Covid-19.

En breu es podran oferir aquests serveis de platja, i tant xiringuitos com la resta obriran, però esperaran a la fase 3 de la desescalada per tal de fer-ho sense restriccions. Malgrat tot, hom creu oportú fer una planificació prèvia i preparatius per quan arribi el moment.

L’alcalde Pere Virgili manté que «hi ha molta incertesa» per bé que la voluntad de l’Ajuntament «és ajudar i donar totes les facilitats a aquest sector, però les platges són competència de l’Estat, per la qual cosa no podem oferir als concessionaris més espai de sorra, decisió que correspon a Costes». Per aquest motiu el compromís de l’Ajuntament de Roda és reduïr al 50 % el cànon d’ocupació per ús privatiu, com a mínim, a l’espera de poder arribar fins al 100 %, quan l’Estat es pronunciï.

Per altra banda, els municipis que formen el Pacte de Coma-ruga, entre els quals hi ha Roda, han demanat a Costes l’exoneració de les taxes d’ocupació, des del començament de la pandèma i fins a finals de 2020, als adjudicataris de les activitats del Pla d’Usos de platges.

Cal recalcar que l’Ajuntament ha fet saber la decisió de mantenir les platges aquest estiu sense instal.lar dutxes, rentapeus o inodors químics, per seguretat i evitar tots aquells elements que puguin ser transmissors del coronavirus, mesura que s’està implantant de forma generalitzada als municipis de la Costa Daurada.

Quant a la posada a punt de les platges, l’Ajuntament roman a l’espera que Costas procedeixi a la regeneració de la sorra a les platges Llarga i Punta d’en Guineu, que van resultar afectades pels temporals marítims del passat hivern.

L’actuació ja està en marxa des d’aquesta setmana i, a partir d’aquí, és quan l’Ajuntament procedirà a la neteja de la sorra i també a la instal.lació de les passarel.les.

Comentarios
Multimedia Diari