Comencen avui els treballs de reposició de sorra a la platja d'Altafulla

Les tasques es faran en cinc dies i es pretén recuperar el gruix de sorra que hi havia a la platja abans dels temporals de gener

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei Provincial de Costes a Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha començat aquest matí de dimarts els treballs de reposició de sorra a la platja d’Altafulla, arran dels episodis de temporal que es van produir a mitjans de gener i que van ocasionar una pèrdua d’arena a les zones del Fortí i Botigues de Mar de Baix a Mar.

Els treballs que es portaran a terme consisteixen en la reposició del dèficit sedimentari a la platja on més ha incidit el temporal, en aquest cas, a les zones del Fortí i Botigues de Mar, mitjançant la redistribució de la sorra que s’ha erosionat a aquestes zones i s’ha depositat en altres com és el cas de la Roca de Gaià. Com a norma general, la sorra s’erosiona a Llevant del tram de costa (Fortí i Botigues de Mar) i s’acumula a Ponent (Roca del Gaià).

Per aquest motiu, es traslladaran uns 27.000 metres cúbics de sorra acumulada a la Roca del Gaià i es transvasaran a través de camions a les zones del Fortí i Botigues de Mar del Barri Marítim. També es faran treballs per estendre i anivellar la platja, de la sorra natural transvasada. Aquestes tasques tindran una durada de cinc dies.

El propòsit de les regidories de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla és que la platja estigui en perfecte estat per a ús i gaudi del públic per Setmana Santa.

Comentarios
Multimedia Diari