Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comencen avui els treballs de reposició de sorra a la platja d'Altafulla

Les tasques es faran en cinc dies i es pretén recuperar el gruix de sorra que hi havia a la platja abans dels temporals de gener

Redacció

Whatsapp
Els treballs de reposició de sorra ja estan en marxa a Altafulla. FOTO: Ajuntament d'Altafulla

Els treballs de reposició de sorra ja estan en marxa a Altafulla. FOTO: Ajuntament d'Altafulla

El Servei Provincial de Costes a Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha començat aquest matí de dimarts els treballs de reposició de sorra a la platja d’Altafulla, arran dels episodis de temporal que es van produir a mitjans de gener i que van ocasionar una pèrdua d’arena a les zones del Fortí i Botigues de Mar de Baix a Mar.

Els treballs que es portaran a terme consisteixen en la reposició del dèficit sedimentari a la platja on més ha incidit el temporal, en aquest cas, a les zones del Fortí i Botigues de Mar, mitjançant la redistribució de la sorra que s’ha erosionat a aquestes zones i s’ha depositat en altres com és el cas de la Roca de Gaià. Com a norma general, la sorra s’erosiona a Llevant del tram de costa (Fortí i Botigues de Mar) i s’acumula a Ponent (Roca del Gaià).

Per aquest motiu, es traslladaran uns 27.000 metres cúbics de sorra acumulada a la Roca del Gaià i es transvasaran a través de camions a les zones del Fortí i Botigues de Mar del Barri Marítim. També es faran treballs per estendre i anivellar la platja, de la sorra natural transvasada. Aquestes tasques tindran una durada de cinc dies.

El propòsit de les regidories de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla és que la platja estigui en perfecte estat per a ús i gaudi del públic per Setmana Santa.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También