Comencen els treballs de reposició d'arena a la Platja Llarga i Llenguadets de Salou

En total es traslladaran fins a 5.000 m3 d’arena

28 mayo 2018 17:38 | Actualizado a 28 mayo 2018 17:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ministeri de Medi Ambient va iniciar la setmana passada els treballs de reposició d’arena a la platja Llarga i a cala Llenguadets; dues de les platges amb major afectació al municipi per pèrdua de metres de sorra després dels temporals d’aquest passat hivern.

Així, després de les converses entre l’administració local i la de l’estat espanyol s’ha acordat el traspàs de 5.000m3 de sorra per dotar de més amplada aquest parell de platges.

Els treballs consisteixen el l’extracció de la sorra de la platja de Ponent, a l’alçada de la base nàutica on els sediments s’han acumulat degut a les corrents marítimes.

En aquest punt doncs, on la platja ha crescut amb molts metres d’amplada s’actuarà fent una reducció de l’espai d’arena i  es traslladarà amb camions cap a la Llarga i Llenguadets. A més, també es farà una extracció de les algues que s’acumulen a la platja de Ponent per situar-les a la base de les dunes de la Llarga per millorar-ne la seva estabilitat i fiançar la seva estructura.

L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Platges, Julia Gómez, i dels tècnics municipals i dels de la Subdelegació de Govern han fet una visita a la zona on s’està actuant per determinar l’abast dels treballs que van començar el passat dijous 24 de maig i que es preveu finalitzin el 4 de juny.

Ambdós han destacat la importància d’aquestes feines perquè asseguren unes millors condicions tant pels banyistes com per les empreses que desenvolupen la seva feina de temporada.

El trasllat de l’arena es durà a terme amb camions mentre i, posteriorment, es distribuirà la sorra a la platja de llenguadets amb maquinària més lleugera per les característiques i dimensions de la caleta; un cost aquest darrer, que assumirà l’Ajuntament de Salou.

Comentarios
Multimedia Diari