Comencen les festes d'Altafulla amb el pregó del futbolista del Reus Deportiu Alberto Benito

Les festes ofereixen activitats i espectacles per a totes les edats. Entre els actes hi ha mostres de la tradició local i un protagonisme destacat dels grups de cultura popular

19 mayo 2017 17:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El futbolista altafullenc Alberto Benito, que actualment juga al CF Reus Deportiu, a Segona Divisió, farà avui la sacada d’honor, no pas amb la pilota, sinó amb el pronunciament del pregó, per donar oficialment inici a la Festa Major de Sant Martí d’Altafulla. Serà a les set de la tarda, després dels coets anunciadors, des del balcó de l’Ajuntament, a la plaça del Pou.

Celebrats ja diversos actes previs de la festa, des d’avui fins al diumenge 13, Altafulla ha programat un atapeït calendari festiu, d’allò més engrescador, i per acabar-ho d’adobar, tot un reguitzell d’activitats posteriors per al gaudi dels altafullencs i visitants que es perllongaran fins a arribar al darrer diumenge d’aquest mes.

Com diu Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes, «es fa difícil destacar els millors actes de la Festa Major, atès que tots i cadascun estan pensats per complaure tots els gustos». El motiu és la forta implicació del teixit associatiu de la vila, quant a la seva aportació a la festa, que la fa altament participada i nostrada.

Val la pena posar èmfasi en aquells actes que per naturalesa i tradició duen l’ADN altafullenc. Es manté l’elecció de l’hereu i la pubilla, que es fa avui mateix; la diada castellera de diumenge i la diada de Sant Martí, divendres vinent.

Aquest dia els Grallers d’Altafulla fan sonora crida a l’Esmorzar de l’Arengada per després esperar l’agosarada pujada del pilar dels Castellers d’Altafulla de la plaça del Pou cap a l’església, l’ofici i la processó, amb els elements festius, per cloure al capvespre amb la representació de la llegenda i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí.

Però la Festa Major són moltes més coses destacades: esports, campionats, visites culturals, exposicions, conferències, concursos, espectacles infantils, concerts, revetlla amb empalmada, cercaviles, correfocs, cinema, teatre, corretraques i correbars.

En definitiva: la recomanació és donar una ullada al programa, del tot interessant, tant pels vilatans com per tothom que vulgui apuntar-s’hi.

Comentarios
Multimedia Diari