Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comptadors amb telelectura per al consum d’aigua a Altafulla

El procés de substitució s’allargarà uns sis mesos,  de manera que a l’estiu els equips estiguin canviats i la xarxa totalment operativa

Joan Boronat

Whatsapp
La implantació de la tecnologia proporcionarà un nombre molt elevat de dades al servei. FOTO: joan boronat

La implantació de la tecnologia proporcionarà un nombre molt elevat de dades al servei. FOTO: joan boronat

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla han iniciat la substitució de tot el parc de comptadors domiciliaris del municipi, instal·lant comptadors intel·ligents equipats amb sistema de telelectura.

El procediment es pot perllongar durant uns sis mesos aproximadament, segons ha declarat el cap de servei de la companyia, Jordi Aran, i d’acord amb les previsions a principis d’aquest estiu «es confia que tots els comptadors estiguin canviats i la xarxa de comunicacions totalment operativa, d’entre un total de 5.100 habitatges».

La implantació d’aquesta tecnologia proporcionarà al servei un nombre molt elevat de dades, que permetran realitzar un seguiment exhaustiu i complet del consum, detectant si és normal o per contra, si s’ha produït alguna alteració remarcable, com ara possibles fuites internes, i manca continuada de consum, entre altres causes. 
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat que amb aquest sistema «Altafulla torna a ser pioner en l’àmbit de la tecnologia» i que aquesta millora, amb una inversió de mig milió d’euros per part de l’empresa, «no tindrà cap cost per a l’usuari».

Detecció d’anomalies

El sistema és a més a més de gran utilitat per detectar anomalies en particular, instal·lacions municipals com poliesportius o col·legis, regs a parcs i jardins. 
D’altra banda, permet el monitoratge i control de consum, en col·laboració amb serveis socials, de llars amb gent gran que viuen sols, ocupació il·legal de propietats, entre altres situacions.

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla ha posat a disposició d’aquesta implantació l’experiència del seu soci privat, Global Omnium, que ha equipat municipis amb demografia molt superior a la d’Altafulla.

Temas

Comentarios

Lea También