Concerts per despertar emocions a Vila-seca

22 enero 2020 09:55 | Actualizado a 24 enero 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música clàssica, el jazz, el flamenc i la cançó infantil emocionaran al públic de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca durant la temporada de concerts Primavera 2020, que s’estrena aquest divendres (24 de gener, a les 21 hores) amb l’actuació del grup Kontakte i Mara Aranda que oferiran el concert titulat Els dotze treballs d’Hèrcules. «És un concert amb música d’arrel i un espectacle interessant pel que fa a una aproximació d’aquest treball centrat en la percussió», va destacar ahir el programador de l’Auditori Josep Carreras, Josep F. Solórzano, durant la presentació del calendari d’actuacions. 

L'AGENDA

24 de gener, 21 hores 
‘Els dotze treballs d’Hèrcules’, Kontakte Grup de Percussió i Mara Aranda. 
7 de febrer, 21 hores 
‘Nada nuevo bajo el sol’, Pau Figueres Quartet.
14 de febrer, 21 hores 
‘La veu de Catalunya’: The Canigó Early Music Ensemble.
21 de febrer, 21 hores 
‘Emili Vendrell, la veu del poble’ amb Roger Padullés, Josep Surinyac i Ferran Frauca.
6 de març, 21 hores (abonats)
Teatre Fortuny de Reus, amb la col·laboració de l’Associació de Concerts de Reus, Aquiles Machado canta a l’Amèrica Llatina.
8 de març, 11 hores 
‘L’endrapasomnis’ a càrrec de la companyia Teatre al Detall.
14 de març, 21 hores 
‘A bola de nieve’, Martirio i el pianista Chano Domínguez.

Fins al 19 de juliol, l’equipament ha programat una vintena de concerts sota el lema Emociona’t amb la música. Sobre la programació, la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet, va subratllar que, a més de ser estable i continuada, «té molta música en quantitat, qualitat i varietat per la diversitat d’estils, com la música clàssica acompanyada de jazz, flamenc i cançó infantil». De fet, aquest darrer estil s’erigeix com una de les principals apostes. «Pensem que un dels millors regals que podem fer als infants és compartir lleure amb ells i que aprenguin a estimar la cultura, les arts i la música en la seva diversitat d’estils», va afegir Àngels Poblet, Així doncs, el 30 de maig es podrà gaudir de l’espectacle Sóc feliç de Dàmaris Gelabert, mentre que L’endrapasomnis, de la companyia Teatre al Detall, que es representarà el 8 de març, resulta una història onírica i màgica que parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta pot ser dins de nosaltres mateixos. 

De la programació, també és rellevant el concert de Martirio i el pianista Chano Domínguez, que visitaran l’Auditori el 14 de març amb el concert A bola de nieve, un espectacle carregat de tendresa, passió i desencants amorosos, però també amb molt d’humor.
La programació també té com a protagonistes la formació Pau Figueres Quartet; l’espectacle Emili Vendrell, la veu del poble amb Roger Padullés, Josep Surinyac i Ferran Frauca; Kammart Ensemble; el concert Bach i Händel, una trobada de la mà de Lina Tur i Dani Espasa, i el descobriment de la música de Josquin amb l’actuació de l’Ensemble O Vos Omnes

La programació Primavera 2020 també té, en paraules d’Àngels Poblet, «un toc d’aniversari, un toc de celebració». Començant per celebrar els 250 anys del naixement de Beethoven i que tindrà com a protagonistes els espectacles Les 5 Sonates per a Violoncel i Piano de l. Van Beethoven amb Daniel Claret i Àlex Ramírez; L’Emperador de Beethoven, amb el pianista Paul Lewis i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae; o Lectures différentes amb Kebyart Ensemble, entre altres. 

L'AGENDA

20 de març, 21 hores 
‘Les 5 Sonates per a Violoncel i Piano de L. Van Beethoven’ amb Daniel Claret i Àlex Ramírez.
29 de març, 19 hores 
Albert Guinovart i l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili. 
3 d’abril, 21 hores
Trio Beethoven.
16 d’abril, 21 hores (abonats)
El Círcol de Reus, amb la col·laboració de l’Associació de Concerts de Reus, ‘Jazzcantic, música antiga en clau de jazz’ amb Manel Camp i Gemma Abrié.
17 d’abril, 21 hores
‘La història del soldat’ amb Kammart Ensemble.
8 de maig, 21 hores
 ‘Bach i Händel: una trobada’, Lina Tur i Dani Espasa.
15 de maig, 21 hores
‘Lectures Differéntes’ amb Kebyart Ensemble.
22 de maig, 21 hores
Espectacle ‘Llum!’ amb el Cor Sant Esteve.

Mentrestant, també se celebrarà el vintè aniversari de l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili amb una actuació conjunta amb el pianista Albert Guinovart i que servirà per commemorar per una banda el 50è aniversari de la mort del vallenc Robert Gerhard, així com l’aniversari del naixement de Beethoven.

El calendari d’efemèrides també inclou els deu anys de trajectòria del Quartet Gerhard (Lluís Castán, violí; Judit Bardolet, violí; Miquel Jordà, viola; i Jesús Miralles, violoncel), qui oferirà el concert El silenci entre les notes, en un moment de plena consolidació i reconeixement internacional de la formació musical. 

L'AGENDA

24 de maig, 19 hores
‘L’emperador de Beethoven’ amb el pianista Paul Lewis i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. 
30 de maig, 18 hores 
Espectacle ‘Sóc feliç’ de la Dàmaris Gelabert.
31 de maig, 19 hores 
‘Reptes de La Händel’ amb l’Orquestra Händel.
5 de juny, 21 hores
‘Josquin’ a càrrec d’Ensemble O Vos Omnes.
7 de juny, 19 hores
‘Ressonàncies del silenci’ a càrrec de Ramon Humet i Sílvia Vidal.
19 de juny, 21 hores 
‘El silenci entre les notes’ interpretat pel Quartet Gerhard.
19 de juliol, 20 hores 
‘Redescobrint la música germànica’, Christoph Schlüren i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.

 

El darrer aniversari, i no menys important, són els quaranta anys del Conservatori de Vila-seca amb diversos concerts. Xavier Pastrana, assessor de programació de l’Auditori Josep Carreras, va detallar les cinc actuacions que se celebraran en el marc d’aquest aniversari. Va posar èmfasi amb el concert del Cor Sant Esteve, titulat Llum!, «un espectacle molt visual, molt pensat pels ulls, amb un gran muntatge de llums i moviment», mentre que l’Orquestra Händel portarà una mostra del que ha treballat durant el curs, sota la direcció de Rafael Fabregat. La temporada també comptarà amb The Canigó Early Music Ensemble, el Trio Beethoven i Ramon Humet i Sílvia Vidal.

 

Estrena mundial
La programació acabarà el 19 de juliol amb el reconegut Christoph Schlüren i l’Orquestra Camera Musicae, que interpretaran Redescobrint la música germànica. En aquest sentit, Josep F. Solórzano va destacar que «podrem gaudir a l’Auditori de l’estrena mundial de la Sinfonietta de Schwarz-Schilling».

La suma de tots els concerts crea un univers únic per deixar-se emocionar amb la música.
 

Comentarios
Multimedia Diari