Más de Costa

Conviden a les entitats a visitar el remodelat casal La Violeta d'Altafulla

La data d’inauguració de l’espai podria 
fer-se esperar fins la propera primavera

JOAN BORONAT

Whatsapp
Foto de les obres al Casal la Violeta d’Altafulla aquest passat estiu. FOTO: JOAN BORONAT/DT

Foto de les obres al Casal la Violeta d’Altafulla aquest passat estiu. FOTO: JOAN BORONAT/DT

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla ha convidat les entitats culturals del municipi avui, l’endemà de la festa major de Sant Martí, a realitzar una visita al renovat Casal La Violeta, repartits entre matí i tarda. «No es tracta però d’una jornada de portes obertes, a tota la ciutadania, cosa que podria establir-se més endavant» va subratllar Gemma Maymó, regidora de Cultura de l’Ajuntament altafullenc.

Les obres de rehabilitació i adequació d’aquest equipament ja estan enllestides, i el consistori només resta a l’espera de rebre el permís dels Bombers de la Generalitat per començar a col·locar-hi les cadires mòbils que han obligat a modificar el projecte inicial, que preveia un pati de butaques amb seients fixes, per a 300 localitats. Un cop aconseguit el vistiplau, serà el Ple municipal qui en doni llum verda de manera definitiva. El darrer pas abans dobrir portes del Casal serà el període habitual d’exposició pública.

Gemma Maymó va celebrar la setmana passada la primera trobada del recuperat Consell Sectorial de Cultura, que es reunirà periòdicament amb caràcter bimensual. En aquesta ocasió, hi han estat convocades les entitats que faran ús del Casal la Violeta, així com aquelles persones que tenen o han tingut algun tipus de vinculació amb la gestió i el funcionament de les instal.lacions.

Fent una mirada enrere, a mitjans del mes de juliol, la regidora ja va convidar les entitats implicades a conèixer l’estat dels treballs i a aportar les seves inquietuds i advertir de possibles mancances. Unes demandes que, ara per ara, no han pogut materialtizar-se donat que el projecte redactat no permetia encabir-hi noves actuacions. Maymó va avançar, però, que «un cop entregada l’obra, serà el moment de contemplar i mirar d’implementar-les, amb una subvenció addicional».

Algunes de les deficiències que van exposar els assistents a dita reunió feien referència a la millora de la caixa escència i de l’accessibilitat a l’escenari i als camerinos, i a altres aspectes més tècnics a nivell d’il·luminació.

Per a quan?

Els tràmits administratius seran els que acabaran decidint la data d’inauguració del Casal La Violeta i no es descarta que es faci esperar fins la primavera.

Cal recordar que incialment el període d’execució de les obres es va establir en set mesos, però les humitats aparegudes la passada primavera en una paret lateral del casal, on anaven a parar les aigües pluvials d’alguna de les cases adjacents, ha retardat la finalització de les obres. Si a això afegim el canvi de model de les cadires, tot plegat ha impedit que La Violeta estés a punt de ser estrenada aquest mes de novembre, coincidint amb la festa major de Sant Martí.

La inversió es va xifrar en 798.460 euros, amb una subvenció de 162.646 euros de part del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació, corresponent a l’anualitat 2018, essent el gruix de la despesa amb càrrec al romanent positiu de tresoreria de l’Ajuntament d’Altafulla de l’any 2017. Es calcula que l’eliminació de les humitats haurà suposat per a l’Ajuntament un sobrecost d’entre 20.000 i 30.000 euros.

Temas

Comentarios

Lea También