Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Copa del món de futbol per advocats a Salou

Més de 3.000 lletrats competiran al Complex Esportiu Salou fins el dia 13

Diari de Tarragona

Whatsapp

 Aquest matí de dissabte ha quedat inaugurada la 19a edició de la Copa Mundial de Futbol d’advocats MUNDIAVOCAT, un torneig internacional creat el 1983.

És el major esdeveniment esportiu obert a les associacions i bufets d’advocats d’arreu del món. Aquesta edició ha superat totes les expectatives dels organitzadors, amb 3.221 participants de 37 països.

L’acte d’inauguració s’ha celebrat al Complex Esportiu Futbol Salou i s’ha iniciat amb una desfilada dels 140 equips inscrits. Cada equip duia la bandera representant del seu país. La desfilada ha començat al pàrquing del Complex Esportiu, dirigint-se cap al passadís central i fins a les escales que donen accés a la zona de les oficines, serveis i els nous camps de futbol. Allà, s’ha ofert un còctel de benvinguda als assistents.

A l’acte també ha assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados, el qual ha afirmat que “és una gran oportunitat que té Salou i tot el territori per demostrar al món que tenim una gran capacitat d’acollir esdeveniments internacionals d’aquesta magnitud. Possiblement sigui l’esdeveniment esportiu d’aquestes característiques més important que ha tingut el nostre territori, parlem de 40 països i de
més de 3000 advocats”.

A més, ha valorat el MUNDIAVOCAT de manera “extremadament positiva, sobretot per a una destinació com és la nostra, on hem fet una aposta decidida per desestacionalitzar la temporada turística a través de l’esport. I veiem que amb exemples com aquest és possible, que s’està fent i amb èxit en aquest pas, per part del Complex Esportiu Futbol Salou”.

Abans de començar el torneig, tots els assistents s’han dirigit al camp de futbol nº 8 per fer-se una foto de grup. Seguidament, al camp del costat, s’ha realitzat el xut d’honor a càrrec del Degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, gest que ha servit per iniciar el primer partit entre l’equip d’Advocats de Tarragona contra els de Mèxic Torreón, i en general tots els partits de MUNDIAVOCAT.

Sorteig dels equips

En aquesta dinovena edició, MUNDIAVOCAT compta amb les instal·lacions i els camps de futbol del Complex Esportiu Futbol Salou com a centre neuràlgic del torneig de futbol, i amb Cambrils Park Resort com la "MUNDIAVOCAT Village".

Ja el divendres 4 es van iniciar els actes del torneig. Durant tot el dia van anar arribant, progressivament, tots els participants a Cambrils i Salou. A la nit, després de registrar-se i d'instal·lar-allotjament, es va realitzar a Cambrils Park Resort la cerimònia del sorteig dels partits.

L'acte es va celebrar al voltant de la renovada Polynesian Sea, on es van instal·lar dos grans pantalles LED: una a l'escenari enfocada a les terrasses, i una altra al costat contrari encarada al passeig central.

Va ser un acte similar als de la FIFA que va comptar amb la participació de Manel Albiac i de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que va voler donar la benvinguda a Cambrils personalment a tots els participants: "estem molt orgullosos de poder acollir esdeveniments d'aquesta magnitud en el nostre territori, i l'únic que desitgem és que el gaudeix al màxim mentre explora Cambrils i tot el territori ".

L'alcaldessa també va participar en el sorteig que es va realitzar de dues entrades per al clàssic que es jugarà al Camp Nou aquest cap de setmana.

7 dies, 6 tornejos i més de 500 partits

Tant el sorteig dels equips com l'acte d'inauguració a Futbol Salou, han servit per donar començament a un esdeveniment de més d'una setmana.

En total, en aquesta edició es jugaran més de 500 partits de futbol. Comptaran amb deu dels onze camps de Futbol Salou, i amb els camps municipals de Cambrils, Riudoms, Reddis (Reus), Vila-Seca, Salou i la Granja (Tarragona). Per primera vegada, s'organitzaran un torneig Super Legend i un torneig Femení (cinc contra cinc). En total, se celebraran 6 tornejos:

  • El torneig Classic (Futbol 11, sense límit d'edat)
  • El torneig Màster (Futbol 11, +35 anys)
  • El torneig Legend (Futbol 11, +45 anys)
  • El torneig Five Men (Futbol 5, per a homes, sense límit d'edat)
  • El torneig Super Legend (Futbol 11, +55 anys) à NOU
  • El torneig Five Women (Futbol 5, per a dones, sense límit d'edat) à NOU

A més, durant la setmana estan previstos diferents actes per amenitzar l'estada dels participants. D'una banda, se celebraran presentacions dels tornejos del 2019: Eurolawyers, Americalawyers, Asialawyers i Avocats Francophones.

Aquests tornejos estan dedicats exclusivament a equips d'advocats d'Europa, Amèrica, Àsia i França, respectivament; i se celebra cada dos anys, en any imparell.

També s'organitzarà un simposi internacional sobre la "Llei del Futbol" i la "Llei de Transferències", el qual estarà dinamitzat per oradors reconeguts en el món de l'advocacia. També se celebrarà un sopar de gala a Cambrils Park Resort per als participants, un esdeveniment que fomentarà la confraternitat entre col·legues de diferents països i farà que els partits siguin més divertits.

En aquesta gala, els candidats per ser la seu del MUNDIAVOCAT 2020 presentaran la seva candidatura. En concret, els dos candidats són de Marrakech i d'Estoril Un conjunt d'activitats que culminaran el proper dissabte, 12 de maig, que serà quan es jugaran les finals.

Se celebrarà un acte de cloenda al Complex Esportiu Futbol Salou que comptarà amb actuacions per acomiadar el torneig, fins al 2020.

Temas

Comentarios

Lea También