Daniel Masagué va cobrar 581.000==euro== d'una empresa del 'cas Pujol'

Segons avança el diari El País, l'exalcalde de Torredembarra s'hauria embutxacat aquesta quantitat per uns treballs suposadament inexistents

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'exalcalde de Torredembarra, el convergent Daniel Masagué, s'hauria embutxacat 581.000 euros per uns treballs suposadament inexistents procedents d'una empresa relacionada amb el cas Pujol i amb el cas Torredembarra, segons avança aquest divendres el diari El País.

El jutjat del Vendrell investiga el pagament de 581.000 euros (IVA inclòs) de filials de Teyco a dues empreses de Masagué, per treballs suposadament inexistents. Els pagaments es van fer amb quatre transferències bancàries entre el 23 i el 28 de desembre del 2011, segons apunta El País. 

Aquests pagaments tindrien relació amb la construcció de l'aparcament de Filadors de Torredembarra, tirat endavant sota el mandat de Masagué el 2009. L'Ajuntament de Torredembarra va adjudicar a Teyco (també investigada pel cas Torredembarra) els treballs per 2,5 milions d'euros, i van acabar costant un 40% més del previst. La instal·lació avui està tancada pel mateix Ajuntament, incapaç d'assumir els 12.000 euros mensuals de manteniment d'una instal·lació que gairebé sempre estava buida i que presentava múltiples problemes de funcionament. Teyco és propietat de la familia Sumarroca, de la qual un dels seus membres, Carles Sumarroca, va ser fundador de Convergència Democràtica de Catalunya juntament amb Jordi Pujol.

Els pagaments sospitosos detectats pels investigadors, tal i com apunta El País, fins ara es concentren al desembre del 2011 a les dues societats de Masagué. Dos d'aquests pagaments es van fer a l'empresa Maes Flequers i Pastissers. El 22 de desembre del 2011, Maes va girar dues factures a les empreses Teycotel Gestió d'Hotels i Teycotel BCN. La primera, per 211.720 euros, al·ludeix a la “reparació i nou equipament de la cuina sobre projecte de la propietat”. La segona, per 91.488 euros, està justificada per “el servei d'hostaleria i àpats durant el 2011”.

Els altres dos pagaments van anar a parar a la societat Daloi, que segons els comptes del registre mercantil està dedicada a “activitats immobiliàries” i que en els últims anys amb prou feines ha tingut personal i facturació. Daloi va carregar 217.960 euros a una altra filial de Teyco i 60.359 euros a Teycotel Cap Roig.

El jutge manté imputat Masagué pels delictes de suborn, organització criminal, malversació, prevaricació i blanqueig entre d'altres. 

 

Comentarios
Multimedia Diari