Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

David García triomfa a Barcelona

Ha guanyat el primer premi de la categoria B del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona.

Diari de Tarragona

Whatsapp
David Garcia en plena actuació.

David Garcia en plena actuació.

Amb 18 anys, David García Lucas ha donat un pas més en la seva carrera com a ballarí professional. El passat 7 de maig va guanyar, juntament amb la seva “partenaire” Alexandra Urcia, el primer premi de la categoria B de dansa clàssica del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, en les variacions de pas a dos. 

Aquesta ha estat la setena edició d’aquest certamen de reconegut prestigi, on ballarins de diverses nacionalitats donen el millor de si per tal d’accedir a premis com estades en algunes de les principals companyies del món. Figures com l’argentí Julio Bocca, l’israelià establert a Nova York Igal Perry o el valencià Javier Latorre formen part d’un jurat que valora els millors en les categories de dansa clàssica, contemporània i espanyola.

David García Lucas en una exhibició a la plaça del Castell. Darrera, l'església de Sant Pere. Foto: Antoni Coll

No és la primera vegada que un ballarí sortit de Centrescènic, l’Escola de Dansa i Teatre Creu Àlvarez aconsegueix el primer premi en aquest certamen. La Clara Maroto, actualment a la Companyia Nacional de Dansa (Madrid), va ser la primera en aconseguir-lo, l’any 2013.

La directora de l’escola, Creu Àlvarez, es mostra molt satisfeta amb l’èxit del David, un noi amb moltíssimes qualitats per a la dansa clàssica que va començar a practicar aquesta disciplina als 9 anys, quan va arribar a l’escola torrenca, i que actualment s’està acabant de formar al C.D.C (Centre de Dansa de Catalunya).

“Els èxits dels meus alumnes em fan molt feliç”, comenta la Creu, qui sempre ha estat molt lligada al Certamen ja que, en aquesta ocasió i en d’altres, ha estat una de les professores encarregades de donar les classes prèvies a les actuacions dels participants. 

Per la seva banda, en David ha obtingut diverses beques per continuar formant-se, entre aquestes una per formar part del Ballet Nacional de Corea.

Temas

Comentarios

Lea También