Más de Costa

David Rebull, de La Lira Ampostina, guardonat al Premi BBVA de Música

Aquest reconeixement vol que els joves s’hi puguin dedicar professionalment 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge dels tres joves músics que van rebre una menció especial, entre ells David Rebull, de La Lira Ampostina. FOTO: Cedida

Imatge dels tres joves músics que van rebre una menció especial, entre ells David Rebull, de La Lira Ampostina. FOTO: Cedida

Els millors 104 estudiants de música d’arreu de Catalunya van participar en la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que es va celebrar a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca aquest cap de setmana passat. 

D’entre els premiats, David Rebull, violoncel, del Centre Professional de Música La Lira Ampostina, va rebre una menció especial a la categoria aleví, la qual cosa suposa 200 euros que destinarà a formació musical o a la compra d’instruments o partitures. D’altres premiats van ser Luis Molinero Zaragoza (Talent individual, categoria aleví), Mar Gimferrer Girbal (Talent individual, categoria júnior) i Carles Díaz Morros (Talent individual, categoria jove). D’altra banda, quant a mencions especials, van obtenir-ne Dai Mar López Monterde i Pol Cabrera Plaza.

Aquest premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves estudiants per facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya. Per províncies, 72 participants van venir de Barcelona, 27 de Tarragona, 3 de Lleida i 2 de Girona. Tanmateix, gairebé totes les especialitats d’instruments van estar representades des del piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió i arpa, entre altres. 

El Premi forma part dels nou premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya. 

El dijous 4 d’abril va tenir lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca l’acte d’inauguració d’aquesta edició del Premi, amb una xerrada a l’entorn del talent musical: ‘La formació del músic. Entre el talent i la perseverança’, a càrrec de Joaquim Garrigosa. També va comptar amb l’actuació de l’Orquestra Händel, formada per joves músics del propi conservatori i dirigida per Rafel Fabregat. 

Els premis es van concedir el diumenge passat en un acte presentat per Xavier Graset, periodista molt vinculat a Vila-seca. Tanmateix, va comptar amb l’actuació musical del trio de jazz contemporani Triangle, format per Joan Claver (piano), Xavi Reija (bateria) i Artemi Agràs (contrabaix), que van oferir temes originals,  amb un directe fresc.

Temas

Comentarios

Lea También