David Rebull, de La Lira Ampostina, guardonat al Premi BBVA de Música

Aquest reconeixement vol que els joves s’hi puguin dedicar professionalment 

09 abril 2019 10:36 | Actualizado a 09 abril 2019 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els millors 104 estudiants de música d’arreu de Catalunya van participar en la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que es va celebrar a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca aquest cap de setmana passat. 

D’entre els premiats, David Rebull, violoncel, del Centre Professional de Música La Lira Ampostina, va rebre una menció especial a la categoria aleví, la qual cosa suposa 200 euros que destinarà a formació musical o a la compra d’instruments o partitures. D’altres premiats van ser Luis Molinero Zaragoza (Talent individual, categoria aleví), Mar Gimferrer Girbal (Talent individual, categoria júnior) i Carles Díaz Morros (Talent individual, categoria jove). D’altra banda, quant a mencions especials, van obtenir-ne Dai Mar López Monterde i Pol Cabrera Plaza.

Aquest premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves estudiants per facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya. Per províncies, 72 participants van venir de Barcelona, 27 de Tarragona, 3 de Lleida i 2 de Girona. Tanmateix, gairebé totes les especialitats d’instruments van estar representades des del piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió i arpa, entre altres. 

El Premi forma part dels nou premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya. 

El dijous 4 d’abril va tenir lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca l’acte d’inauguració d’aquesta edició del Premi, amb una xerrada a l’entorn del talent musical: ‘La formació del músic. Entre el talent i la perseverança’, a càrrec de Joaquim Garrigosa. També va comptar amb l’actuació de l’Orquestra Händel, formada per joves músics del propi conservatori i dirigida per Rafel Fabregat. 

Els premis es van concedir el diumenge passat en un acte presentat per Xavier Graset, periodista molt vinculat a Vila-seca. Tanmateix, va comptar amb l’actuació musical del trio de jazz contemporani Triangle, format per Joan Claver (piano), Xavi Reija (bateria) i Artemi Agràs (contrabaix), que van oferir temes originals,  amb un directe fresc.

Comentarios
Multimedia Diari