De la gran pantalla als escenaris

Altafulla acull el concert de bandes sonores de pel·lícula de l’orquestra Terres de Marca

16 agosto 2017 15:31 | Actualizado a 16 agosto 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A l'espai, a Ponent, a l'Amèrica de les jaquetes de cuir, en una freda nit del pacífic o a la Terra Mitja. La música té el poder de transportar-nos a mons imaginaris i de descobrir-ne de reals, ens permet recordar vivències que no són nostres i tornar-nos a emocionar. Les escenes més intenses del cinema sempre van acompanyades d'una banda sonora que les fa més reconeixibles i que ens permet identificar-les sense ni tan sols veure-les, per exemple, sobre un escenari.

L'Orquestra Terres de Marca va arribar a Altafulla carregada de les partitures de les millors bandes sonores de la història del cinema, per oferir un concert ple d'alts i baixos anímics i per treure les emocions a flor de pell. La solemnitat de Mychael Nyman amb 'The heart asks pleasure first' de la pel·lícula 'El Piano' o la tragèdia de Billy Elliot al ritme de 'El Llac dels Cignes' de Tchaikowsky han compartit escenari amb els ritmes més despreocupats de 'Grease', James Bond o 'Star Wars'. Fins i tot els èxits televisius i cinematogràfics més actuals han tingut un moment de glòria, com 'Joc de Trons', o 'La La Land'.

Totes les peces tenen en comú la qualitat de la banda sonora i l'èxit de la pel·lícula


Un viatge ple d'emocions per un públic entregat, que seguia cada acord amb atenció plena. El concert va començar de forma excel·lent, amb la inconfusible melodia de "2001: una Odissea a l'espai", del compositor Richard Strauss. Aquest va ser el punt de partida a dues hores de viatge a trasvés de la memòria col·lectiva que ofereix la gran pantalla. Tots els títols escollits tenien una característica en comú, la qualitat de la banda sonora era innegable, però sempre acompanyat de títols d'èxits. D'aquesta manera, tots els membres del públic van tenir l'oportunitat de reconèixer cada una de les cançons. L'exemple més clar, la banda sonora de "El senyor dels anells", una de les pel·lícules més taquilleres de la història i amb una banda sonora reconeguda com un dels elements més característics de la saga.

L'orquestra Terres de Marca, formada per joves músics amb una carrera ja brillant a l'esquena. Per aquest projecte 'And the winner is... Músiques de pel·lícula', han comptat amb la col·laboració de luxe de dos dels pianistes més reconegut de l'escena clàssica catalana: Carles Lama i Sofia Cabruja. Carles&Sofia ofereixen concerts de piano a quatre mans, asseguts colze amb colze, a escenaris d'arreu del món, des de Nova York a Belgrad. Els dos músics han estat una constant al llarg de tot el concert, proporcionant un pilar estable per la resta d'instruments. La parella de músics ha celebrat així els trenta anys de duet al mateix temps que el festival Internacional de Música d'Altafulla celebrava la trentena edició.

Els van acompanyar els aclamats pianistes Carles&Sofia

Els músics han estat sota la direcció de Daniel Mestre, director habitual de l'orquestra simfònica del Conservatori del Liceu. Mestre s'ha encarregat que els ànims no decaiguessin en cap moment, fins i tot, fent participar al públic a les peces més dinàmiques.

Encara queden dos concerts abans que el Festival Internacional de Música d'Altafulla abaixi definitivament el teló. El primer, amb el pianista Diego Fernández i l'últim amb la soprano Veronica Granatiero i Luciano Pompilio a la guitarra clàssica.

Comentarios
Multimedia Diari