Delimitat l’espai dels Banys de Mar dels Munts a Altafulla

L’actuació vol evitar la degradació del jaciment arqueològic, davant el desconeixement dels turistes

27 agosto 2019 08:30 | Actualizado a 27 agosto 2019 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla ha procedit a la delimitació dels Banys de Mar de la Vil·la romana dels Munts, situats a tocar del mar, a la zona del racó del Fortí. L’actuació tracta d’evitar la degradació del jaciment arqueològic, davant el desconeixement dels turistes i de la gent que sovint transita per la zona.

L’actuació ha consistit a aplicar una mesura d’urgència amb la col·locació de diverses estaques de fusta, enllaçades entre elles per una corda, formant així un tancat, la revisió de la senyalització del camí de ronda i la construcció d’una tàpia al búnquer de la Guerra Civil, adjacent al jaciment, per evitar que s’hi acumulin escombraries, després de la neteja a fons practicada ja fa temps.

Fins aquest passat diumenge encara es podien veure alguns banyistes que estenien la tovallola en aquest espai tot i estar ja delimitat.

Tot plegat es tracta d’una mínima mesura de conservació del lloc que complementa el plafó informatiu existent i que pretén ser un primer pas per a la museïtzació de l’espai.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera ha assegurat que «ja s’està treballant en l’elaboració d’un projecte molt més ambiciós des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona», que és qui gestiona l’espai que complementa la Vil·la dels Munts. «La proposta, el pressupost que convindrà per executar-la o les dates de quan podria ser són tota una incògnita encara», remarca Molinera, «però el que tenim clar és que hem de preservar i difondre aquest atractiu cultural, històric i patrimonial tan desconegut al municipi».

La regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, destaca els Banys de Mar dels Munts com «dels pocs que es conserven en plena línia de costa». De fet, hi ha molt poques vil·les romanes que disposin d’unes termes de mar arreu d’Hispània. El d’Altafulla és «únic» a la costa catalana per les seves «dimensions».

Comentarios
Multimedia Diari