Demanen 11 anys de presó per a la cambrilenca detinguda a Andorra

El fiscal l'acusa d'haver introduït al Principat entre un quilo i un quilo sis-cents grams de cocaïna l'any 2012

19 mayo 2017 23:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ministeri fiscal del Principat d’Andorra acusa la veïna de Cambrils empresonada al país dels Pirineus des del gener del 2013 d’haver introduït entre un quilo i un quilo sis-cents grams de cocaïna durant diversos mesos de l’any 2012. I per això manté la petició d’onze anys de presó, nou dels quals pel tràfic de droga i dos més pel fet de ser integrant d’una xarxa organitzada. La defensa de la cambrilenca sol·licita que «només» se li imposin tres anys d’empresonament.

El judici contra T. G. i vint-i-set persones més processades en el marc del que a Andorra es va denominar ‘cas Dalton’ es va celebrar durant tota la primera setmana de febrer. Després d’escoltar la versió dels acusats, dels testimonis i de diferents agents de policia i pèrits sol·licitats per les parts, la vista es va ajornar fins ahir quan es va reprendre amb la lectura de les conclusions per part de la fiscalia.

A més a més de la cambrilenca, a qui es va comissar en el moment de la seva detenció 74,5 grams de cocaïna, hi ha encara vuit persones més empresonada per la mateixa causa.

El ministeri públic andorrà acusa T. G. de ser la principal subministradora d’un seguit de petits traficants i consumidors locals. La cambrilenca va explicar durant el judici que ella només es va dedicar a fer de ‘taxista’ del seu pare, que suposadament seria el veritable narcotraficant i que en cas d’entrar al Principat actualment i ser localitzat seria detingut. I que just quan per un incident ja relacionat amb drogues l’home va començar a ser recercat per la policia andorrana i va deixar de pujar al Principat, la filla, de 29 anys, hauria passat a ser la correu en solitari.

Més de 15.000 folis

Justament, seguint aquest fil conductor, la defensa de la noia al·lega que no es pot acusar la cambrilenca de l’autoria del tràfic de droga sinó de complicitat amb el seu pare. I per això sol·licita tres anys de presó, bona part dels quals ja els hauria complert quan es dicti la sentència.

Però la fiscalia sempre ha considerat que T. G. tenia un paper rellevant en tota l’operació. De fet, per un causa que ha aplegat un sumari de més de 15.000 folis i que ha implicat un centenar de persones, pràcticament l’única droga que es va comissar va ser la que duia la noia en diferents embolcalls en el moment de la seva detenció.

La cambrilenca també anava acompanyada d’una amiga seva que inicialment també va ser arrestada i que va acabar alliberada hores més tard, després que T. G. reconegués que tot l’estupefaent era seu i que la seva acompanyant no tenia coneixement d’allò a què ella es dedicava.

Dos delictes

El ministeri públic acaba atribuint a la veïna de Cambrils dos delictes majors de tràfic de droga en gran quantitat i en grup. I un altre delicte major d’associació il·lícita. Per tot plegat, sol·licita que se la condemni a nou anys de presó ferma.

El fiscal considera que T. G. va entrar a Andorra entre un quilo i un quilo sis-cents grams de cocaïna al llarg de l’any 2012. Però els policies que van participar en la investigació van arribar a calcular, i així ho van exposar durant el seu testimoniatge en el judici, que la noia hauria pogut arribar a traslladar fins al Principat prop de deu quilos de cocaïna.

Comentarios
Multimedia Diari