Demanen 33 anys de presó per violar a la exparella a Torredembarra i l’Arboç

L’home va trencar l’ordre d’allunyament que tenia vigent contra la dona per maltractaments i amenaces anteriors.

25 octubre 2017 10:02 | Actualizado a 25 octubre 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fiscalia sol·licita una pena de 33 anys de presó per a un home que està acusat de tres presumptes delictes d’agressió sexual, trencament de condemna, amenaces i coaccions respecte de la seva exparella.

Els fets es remunten al maig del 2015 quan l’home va esperar la dona a l’Aeroport del Prat i, amenaçant-la amb un ganivet, la va fer entrar al seu vehicle, tot i que tenia vigent una ordre d’allunyament contra la dona per maltractaments i amenaces anteriors.

Posteriorment, la va dur fins a un hostal de Torredembarra, on la va violar en dues ocasions. L’endemà, la va conduir fins al domicili d’ella, a l’Arboç, on hi havia els fills de la parella, i la va tornar a agredir sexualment.

Com a conseqüència d’aquestes agressions, la dona es va quedar embarassada i va tenir el seu cinquè fill. Només un dia després de donar a llum, mentre es trobava convalescent a l’hospital, l’acusat va recollir els seus fills petits, que estaven a casa en companyia d’una amiga de la mare, els va dur al centre sanitari i li va dir a la seva exparella “que els havia de cuidar ella i ningú més”. Així mateix, en presència dels menors, la va amenaçar dient-li que” l’enviaria en una caixa al Marroc a casa de la seva mare”. 

Com a conseqüència d’aquestes agressions, la dona va quedar embarassada del seu cinquè fill i, quan va donar a llum, l’home la va tornar a amenaçar de mort davant dels menors. El processat s’asseurà a la banqueta dels acusats de l’Audiència de Tarragona a mitjans de novembre.

L’acusat, Rachid H., va mantenir una relació matrimonial amb la víctima fins l’any 2009, quan es van separar. Durant el temps que van estar junts van tenir quatre fills en comú.

Aquest individu ja havia estat condemnat l’any 2010 per un jutjat penal de Granollers a nou mesos de presó i a tres anys de prohibició de comunicar-se i aproximar-se a menys de 100 metres de la seva exparella per cadascun dels delictes de maltractament i amenaces en l’àmbit familiar. L’ordre d’allunyament estant vigent fins el 26 de setembre del 2015. 

Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte de trencament de condemna, tres delictes d’agressió sexual, un delicte d’amenaces, un de coaccions i un delicte lleu d’injúries. A més, aplica a la seva qualificació els agreujants de reincidència en el delicte d’amenaces i el de parentiu en relació als delictes d’agressió sexual. 

Per tot plegat, el ministeri públic sol·licita deu anys de presó per cadascun dels tres delictes d’agressió sexual i la prohibició d’aproximar-se a la seva exdona a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella durant un període de 15 anys.

A més, sol·licita un any de presó pel delicte d’amenaces i un any més de privació de llibertat pel delicte de coaccions. Per cadascun d’aquests dos últims delictes, la fiscalia també sol·licita la prohibició de tinença d’armes per un període de dos anys i mig, i una ordre d’allunyament de dos anys més. Per últim, pel delicte lleu d’injúries sol·licita la localització permanent de 30 dies. 

Pel que fa a la responsabilitat civil, el ministeri fiscal reclama que l’home indemnitzi la seva exparella amb 6.000 euros pels danys morals. El judici està fixat pel 13 de novembre a la secció quarta de l’Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari