Detinguts dos homes al Baix Camp per furtar a l'autopista mitjançant el mètode 'punxa-rodes'

Els detinguts, que circulaven per l´AP-7, acabaven de cometre un furt a dos turistes a l´àrea de servei de Vandellòs i l´Hospitalet de l´Infant (Baix Camp). En l´escorcoll del vehicle sospitós es va localitzar un telèfon mòbil furtat en un pàrquing d´un centre comercial de Sabadell (Vallès Occidental)

19 mayo 2017 17:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Cambrils (Baix Camp) van detenir el passat 1 d’octubre dos homes, de 45 i 35 anys d’edat, ambdós de nacionalitat marroquina, un d’ells veí de Ripollet (Vallès Occidental) i l’altre amb domicili desconegut, com a presumptes autors de dos delictes de furt a interior de vehicle.

Els fets es remunten a la tarda de l’1 d’octubre, pels volts de les 20:00 hores, quan es va rebre l’avís que a pocs metres de l’àrea de servei de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ( Baix Camp ) dos turistes suecs havien patit un furt per part de dos homes que havien fugit amb un vehicle d’alta gamma.

Segons els turistes, un home s’havia dirigit a la porta del conductor per advertir-los que tenien un problema amb una roda de la part posterior del vehicle. Una vegada el conductor i la seva dona van sortir del cotxe per comprovar-ho, un segon individu, sense que s’adonessin, els va sostreure la bossa de mà. Ràpidament, els lladres van fugir a gran velocitat direcció Tarragona.

Pocs minuts després, dues patrulles de mossos van desplaçar-se a l’autopista per tal d’interceptar el vehicle i, a l’altura de Cambrils, van aturar-lo i van identificar els dos ocupants.

En l’escorcoll del vehicle, els agents van localitzar una cartera amb documentació d’una dona amb domicili a Sabadell i sota el seient del conductor un ganivet que els detinguts haurien utilitzat per cometre furts tipus “punxa-rodes”. També van intervenir altres objectes, provinents probablement de robatoris, tals com vuit telèfons mòbils, una tauleta i diners en efectiu.

Una vegada fetes les comprovacions policials, els Mossos d’Esquadra van constatar que tant el vehicle com els dos ocupants tenien diversos antecedents per furts a l’autopista i que un dels telèfons mòbils constava com a furtat el passat 27 de setembre de l’interior d’un vehicle estacionat en el pàrquing d’un centre comercial de Sabadell (Vallès Occidental).

Segons la denúncia, els fets es van produir mentre la víctima carregava unes bosses al cotxe. Un home la va distreure perquè una segona persona pogués obrir la porta del copilot i furtar-li la bossa de mà on tenia el telèfon mòbil.

Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes com a presumptes autors de dos delictes de furt a interior de vehicle.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, van passar el 3 d’octubre a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm.1 de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Consells de seguretat per prevenir ser víctima d’aquest tipus de furt

-Els Mossos d’Esquadra recordem que si viatgeu en vehicle, estigueu alerta si persones desconegudes us avisen que el vostre vehicle té una avaria perquè pot no ser cert i tractar-se d’un intent de robatori. Per si de cas, conduïu amb molta cura fins a una àrea de servei no aïllada i ben il·luminada.

-No hi deixeu objectes de valor a la vista.

-Als mercats o centres comercials, no perdeu de vista la vostra bossa de mà, situeu-la sempre al davant vostre de manera que estiguin vigilats. Penseu que si estan al costat o al darrera és molt fàcil que algú us la prengui aprofitant la concentració de gent. Si us sostreuen la cartera amb targetes de crèdit no oblideu anul·lar-les i si sou víctima o testimoni d’un fet delictiu, denuncieu-lo a la policia.

 

Comentarios
Multimedia Diari