Deu carrosses i una comparsa omplen de color els carrers de Roda

La disbauxa i centenars de quilos de confeti van envair els carrers de Roda de Berà amb la celebració de tres rues de Carnaval

13 febrero 2018 11:44 | Actualizado a 13 febrero 2018 19:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els petits de la Llar d’Infants ‘Els Petitons’, van ser, com cada any, els primers en donar la benvinguda al rei Carnestoltes, divendres al matí, celebrant el Carnaval pels principals carrers del nucli urbà. Enguany es van convertir, acompanyats pels seus pares i mares, en petits barrufets i barrufetes. La festa va acabar a la plaça del Mercat on van gaudir amb una batalla de confeti.

Els nens i nenes del centre obert municipal “Bartus” van gaudir divendres a la tarda, disfressant-se de bruixes i bruixots i participant a la gimcana que les seves educadores havien organitzat.

El programa d’enguany incloïa, per segon any, la nova rua de platja de dissabte al migdia, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà, els qui van participar disfressats de fruita.

A dos quarts d’una es va donar la sortida a la plaça Luis del Olmo, amb la carrossa d’en Carnestoltes encapçalant el seguici, seguida de ben a prop per les set carrosses i la comparsa participants. Van recórrer el Port Esportiu fins arribar al passeig de Costa Daurada, on, a la plaça Sant Jaume, els hi esperava el vermut, preparat per l’associació de veïns.

La gran rua de Carnaval va arribar dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre, amb la participació de nou carrosses. La carrossa del Rei Carnestoltes, acompanyat per Batman i el Joker, marcava el ritme, seguida per la tribu Masai dels Tintineadores, els vampirs Picarols de Creixell, i els caníbals de l’associació rodenca Luz de Luna.

Ben a prop va desfilar la carrossa amb més participants d’aquesta edició, més d’un centenar, inspirada en la monarca de mal geni “Iracunda”, la Reina de Cors d’Alícia en el País de les Meravelles; seguida pels mariners de Creixell Diferente i les crispetes dels Esmarris de Creixell. Els joves rodencs es van convertir enguany en els personatges de la popular sèrie  “Vikings”, i entre ells vam poder trobar al seu protagonista Ragnar Lothbrok, rapat i amb els seus inconfusibles tatuatges al cap, o a la donzella escudera, Lagertha. Finalment, tancant el seguici, anaven unes vistoses ventafocs, vingudes des de Calafell, a sobre d’una gran carbassa.

Tots ells van recórrer entre una pluja de confeti, interpretant les seves coreografies, els carrers del nucli urbà, fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà el Rei Carnestoltes va llegir el seu pregó, acompanyat per l’alcalde Pere Virgili i els regidors i regidores de la corporació Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Teresa Ferré i José Ibort.

La nit de dissabte es va allargar amb una festa de Carnaval al Casino Municipal amb els deejays Enzo Ferrara i Cristian Live.

El cap de setmana carnavalenc va finalitzar diumenge a la tarda, a partir de dos quarts de cinc, amb la rua infantil, en la qual els protagonistes són els més petits, els qui gaudeixen amb la rua però ho fan encara més amb la festa que l’Ajuntament prepara per a ells al Pavelló Municipal, amb una actuació infantil, xocolatada i molt de confeti.

Enterrament del Rei Carnestoltes

La festa, però, no s’acaba aquí, i fins demà dimecres de Cendra el Rei Carnestoltes no s’acomiadarà. A partir de dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana tindrà lloc la vetlla del rei dels poca-soltes, qui es trobarà de cos present al Patronat Municipal.

Seguidament, el Ball de Diables durà a terme un petit seguici mortuori i finalitzarà amb la lectura del testament del Rei Carnestoltes i la crema del seu fèretre. Per acabar, se servirà xocolata desfeta per a tots aquells que vinguin  disfressats.

Comentarios
Multimedia Diari