Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Devoció i festa amb els ulls d’infant a Torredembarra

Els més petits del municipi van omplir els carrers del centre de la vila de música, danses i colors per donar la benvinguda al Quadre, la primera Festa Major del calendari del municipi del Baix Gaià

Jordi Sans

Whatsapp
Les figures entre els diferents membres de cada ball van ser l’element distintiu de la vetllada i del ball final. Foto: lluís milián

Les figures entre els diferents membres de cada ball van ser l’element distintiu de la vetllada i del ball final. Foto: lluís milián

Una festa major dues vegades petita. Per la data, a l’ombra de la festivitat de Santa Rosalia, i pel públic i els participants. El seguici petit del Quadre de Santa Rosalia que va tenir lloc ahir a la tarda a partir de les 19 hores pels carrers de Torredembarra va aconseguir posar sota el focus del protagonisme als nens i les nenes de la localitat.

El protagonisme també es va traduir en moltes fotos i molts vídeos fets des del públic. Els pares, les mares i la resta de familiars van buscar immortalitzar les primeres experiències en el món de la cultura popular d’uns nens que poden ser el planter del que avui veuen fer als grans a la festa major pròpiament dita en el dia central de la festivitat religiosa en què sí que es donarà culte al Quadre que va salvar als torrencs de la pesta el 1640.

Les càmeres de fotos i els vídeos van intentar immortalitzar els primers passos dels petits balladors per guardar un record. Foto: lluís milián

Tot i poder pensar que una festa major petita podria ser de segona categoria, els carrers es van omplir de curiosos que observaven amb delit als petits balladors. El seguici va començar amb el Ball de Diables Infantil que anunciaven amb el foc el començament d’uns dies centrals per la localitat. Sorprenia veure carretilles i bengales per damunt d’uns cossos petits que feien d’avantguarda.

Darrere seu, la Mulasseta i seguidament el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets i el Ball del Patatuf. Aquest element festiu, format per balladors d’entre 5 i 7 anys, va posar de manifest un reconeixement a l’esforç i la constància d’uns nens que s’havien estat preparant durant setmanes per poder sortir a lluir durant els dies de festa. Passos ferms i una coordinació admirable, que malgrat que en alguna ocasió deixava una anècdota divertida, va donar lloc a unes ballades molt dignes acompanyades de l’atenta mirada dels monitors que els acompanyaven. Tancaven el seguici el Ball de Cercolets i la Colla Infantil dels Nois de la Torre.

El joc del pont

Un dels moments més emotius que va deixar la processó petita van ser les amalgames entre els diferents elements festius. Els membres del patatuf, tot i ser els més menuts, van aconseguir colar-se darrere dels Pastorets, i just després que aquests fessin la figura del pont els primers passessin a continuació. Dos balls en un i una emoció compartida.

Els monitors dels balls van ser una peça clau per al bon funcionament del recorregut del seguici festiu pels carrers de la localitat. Foto: l. milián

L’element pedagògic en accions com aquest era central, ja que es va dur a terme amb un ordre exemplar. Igualment, l’acte també una vocació pedagògica en el moment en què es podien veure a pares i fills compartint una mateixa passió o als músics acompanyants ensenyant als nens els secrets dels seus instruments.

El que els nens van ballar ahir, avui serà ballat pels més grans i d’aquesta manera dues generacions trobaran el seu denominador comú.

Temas

Comentarios

Lea También