Divertit adéu al mandat carnavalesc de Cambrils

El rei Kagarriera IX, que va morir mentre anava a visitar les obres de l’hotel de luxe de La Llosa, va ser acomiadat per una cinquantena de cambrilencs que es van concentrar a la plaça de la Vila i van escoltar el seu testament

14 febrero 2018 12:14 | Actualizado a 16 febrero 2018 19:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més d’una cinquantena de cambrilencs es van trobar ahir al vespre a la plaça de la Vila per donar l’últim adéu al rei Kagarriera IX, més conegut com el rus Vladimir Smirnov, que va morir quan va anar a visitar les obres de l’hotel de luxe de La Llosa i va caure en un forat.

Enguany, la vetlla i l’enterrament es van fer al mateix lloc.

La Colla Infantil dels Diables Els Cagarrieres i un grup de gòspel de la Nit d’Artistes formaven part de la comitiva que va acompanyar el taüt fins a la plaça.

Allí, el mestre de cerimònies va explicar les causes de la mort de l’alcalde rus que havia comprat l’Ajuntament divendres passat i tot seguit va donar pas a Germà Masferrer, la versió cambrilenca del conegut programa de TV3 El Foraster, que va parlar amb un company de la mili, la filla bastarda i els amics de borratxera del mort, posant el to divertit a la vetlla. 

El condol va ser un dels moments més esbojarrats.

Nens i grans van participar en aquest acte on es donaven patates xips i vi per acomiadar al batlle

Crítiques als partits

Els partits polítics van centrar bona part del testament del rei Kagarriera IX. D’ERC va criticar el fet de no haver tingut «ous» per trencar el «maleït pacte» amb els socialistes, llençant el missatge als regidors que gaudeixin de l’any que els hi queda al capdavant del govern local.

Dels membres del grup, va malparlar de Jaume Gila per l’elaboració de la RLT. «T’enviaré per correu unes instruccions per fer bé el document». 

Als del PDeCAT els va deixar una bola del món. «Heu escollit les millors regidories i dedicacions exclusives. Us deixo la bola perquè feu la volta al món pagant els cambrilencs», deia el text.

També hi van haver paraules pels partits absents. A Oliver Klein (NMC) li va pagar un taxi perquè vagi al Parc Samà i es plantegi «seriosament» si ha de tornar a presentar-se a les eleccions.

Als del PP els va recomanar que vagin preparant les maletes «perquè a aquest pas teniu els dies comptats», i al PSC els va regalar un calendari «perquè us aneu apuntant els actes més importants del municipi». 

L’exalcalde Robert Benaiges també va ser un dels protagonistes del testament. «Cambrils et troba a faltar, has pensat en fer un partit nou per presentar-te l’any vinent?». 

Per últim, el rei va deixar una reflexió als cambrilencs. «Es van recollir firmes per salvar el cinema Rambla i ara què? Quants cops hi heu anat? També parlem de la ràdio, l’escoltareu quan es posi de nou en marxa?». 

L’enterrament va acabar amb un ball a càrrec del grup de gòspel que van seguir els assistents al mig de la plaça. 

Comentarios
Multimedia Diari