Divuit detinguts i decomissats quatre quilograms de cocaïna i cinc d'heroïna al Vendrell

L'operació és la culminació d'una altra desenvolupada fa dos anys al Vendrell

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central d’Estupefaents, la Unitat Central de Blanqueig, la Unitat Territorial de Investigació del Camp de Tarragona i la Unitat d’Investigació del Vendrell i agents de la Policía Nacional van detenir 18 persones de diverses nacionalitats com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. 

Els antecedents d’aquesta operació tenen el seu origen en una investigació de l’any 2015 en la qual es va aconseguir desarticular una organització criminal que traficava amb heroïna, cocaïna i marihuana a nivell internacional. Es va desenvolupar als Pisos Planes de El Vendrell i va permetre detenir 35 integrants d'una banda de narcotraficants, dels quals 25 va ingressar a presó, i decomissar 83,7 quilos d'heroïna, 1,1 de cocaïna i 360 grams de marihuana en la que es va denominar Operaciö Enxaneta. En el decurs de la investigació els policies van acreditar que l’organització estava liderada per homes de nacionalitat paquistanesa que introduïen importants quantitats d'heroïna a l’Estat espanyol a través de Praga i Grècia. Per fer-ho utilitzaven passadors o mules. Una vegada la droga arribava a Grècia els encarregats de la seva posterior distribució eren persones de nacionalitat espanyola amb vincles amb els paquistanesos.

Aquesta informació va comportar l’inici d’una nova investigació a principis de l’any 2016 tutelada i dirigida pel Jutjat d’instrucció número 1 de Badalona. En el decurs del la investigació s’han desarticulat diferents cèl·lules que conformaven l’organització criminal i s’ha acreditat clarament el tràfic de drogues i blanqueig de capitals per part dels seus integrants. La droga es portava des del Pakistan i l’Afganistan a través de passadors o mules que feien el trajecte fins a Dubai o Doha i, des d’allà, altres integrants del grup la traslladaven fins a Barcelona. Un cop a destí es feia la distribució a nivell local o es transportava a d’altres mercats com l’italià o l’anglès.

Les indagacions policials van conduir els investigadors a determinar que el cap de l'organització era un paquistanès amb passaport portuguès que es traslladava sovint a Barcelona per reunir-se amb els seus dos lloctinents, també de nacionalitat paquistanesa. En aquests viatges el líder del grup es servia d’una fundació d’ajuda a ciutadans d’origen paquistanès establerts a Catalunya des d’on procurava ocultar-se per dur a terme les seves activitats il·lícites.

El dia 1 de febrer es va culminar la investigació amb el dispositiu policial. Es van dur a terme 17 entrades i perquisicions a poblacions com Badalona, Santa Perpètua de la Moguda, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Boi de Llobregat i es van arrestar 18 persones de diverses nacionalitats 13 de les quals van ingressar a presó. La resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

Durant les diferents fases de la investigació s’han intervingut quatre quilograms de cocaïna, cinc d’heroïna, més de deu de substàncies adulterants i de tall i més de 18.000 euros en efectiu. A més es van bloquejar diversos comptes bancaris i actius patrimonials per valor de 18.000 euros.

 

La investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.

Comentarios
Multimedia Diari