Dos detinguts per cultivar prop de 400 plantes de marihuana al soterrani de casa seva a Cunit

La forta olor que desprenia la plantació va alertar als veïns, que van donar l'avís a la policia

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones que amagaven una plantació de marihuana al soterrani d'una casa unifamiliar en una urbanització de Cunit (Baix Penedès). La investigació es va iniciar a l'agost després que els veïns alertessin d'una forta olor de cànnabis i, aquest dimarts, els agents van accedir a l'habitatge i van confiscar 382 plantes en una fase primerenca de creixement, diversos grams de droga seca, tres armes simulades i material per al cultiu i l'acceleració del procés de producció. La plantació restava oculta en un espai d'uns 50 metres quadrats al qual s'hi accedia per una trapa realitzada amb pladur. Als detinguts també se'ls imputa un delicte de frau de fluid elèctric.

Els investigadors van concloure que a l'interior de l'habitatge s'hi havia construït una estructura per al cultiu i l'elaboració de marihuana. El passat dimarts 22 de setembre, els agents van portar a terme, sota manament judicial, una entrada i registre al domicili, on hi havia dues persones del mateix nucli familiar, que van quedar arrestades per un delicte de tràfic de drogues.

Els detinguts tenien coneixements en el cultiu intensiu i la manipulació genètica del cànnabis, i disposaven de diversa maquinària i utensilis, amb la qual cosa tenien una "enorme capacitat" de producció, segons la Guàrdia Civil. Els arrestats són una dona colombiana de 45 anys i un home espanyol de 36, tots dos veïns de Cunit, que han quedat a disposició del jutjat d'instrucció número 8 del Vendrell.

Comentarios
Multimedia Diari