ERC Salou proposa que l’Ajuntament impulsi noves mesures per dinamitzar el comerç local

El grup municipal presenta dues modalitats de targeta moneder subvencionades i l’elaboració d’un llistat promocional de centres d’estètica

11 noviembre 2020 18:21 | Actualizado a 11 noviembre 2020 18:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Salou proposa a la Regidoria de Comerç una nova sèrie de mesures que es podrien portar a terme per pal·liar, en allò que es pugui, el patiment dels comerços a la ciutat.

Així, la segona onada del coronavirus fa estralls arreu del país, i aquest sector a Salou pateix molt. A la duresa de la situació s'hi afegeix la incertesa de la crisi econòmica. En poques setmanes, el panorama novament s'ha complicat molt i les administracions fan el que poden per aturar la transmissió del coronavirus sense malmetre l'activitat productiva.

La primera mesura proposada són les targetes moneder subvencionades, en dues modalitats, per gastar en el comerç local: una targeta de 50 euros, dels quals se'n subvencionen 20 i, per tant, la persona que l'adquireixi només haurà d'abonar-ne 30, i la targeta de 30 euros, que es podrà adquirir per només 20 euros, ja que l'Ajuntament en subvencionarà els altres 10.

Podran adquirir aquestes targetes moneder les persones majors de 18 anys, empadronades a Salou, i es vendrà una sola targeta per persona. Les targetes es podran comprar a l'Ajuntament i es podran utilitzar fins dos mesos després de l’inici de la campanya, als establiments adherits a la iniciativa.

Volem impulsar aquesta iniciativa per revitalitzar i ajudar el comerç local i, concretament, els establiments considerats no essencials durant l'estat d'alarma, i al mateix temps ajudar econòmicament les moltes famílies que estan passant un moment complicat per la pandèmia. En total, es poden posar a disposició 6.000 targetes, cosa que significa que es destini un total de 100.000 euros a aquesta línia d'ajudes al sector comercial. L'impacte econòmic sobre el comerç local serà de més de 300.000 euros.

Els establiments adherits tindran l'adhesiu de la campanya (Compra a Salou) a l'entrada. Pagues 30 euros i en pots gastar 50, o bé en pagues 20 i en pots gastar 30. Cal tenir en compte

que una mateixa targeta es pot fer servir en diferents botigues. Fem una crida a la població perquè aposti pel comerç local, que ofereix un tracte de proximitat i permet mantenir amb vida el poble fora de la temporada turística, durant uns mesos de poca activitat al municipi.

La segona mesura que proposa el grup municipal d’Esquerra Republicana va dirigida especialment als centres d'estètica per tal de donar visibilitat a un sector que en aquests moments està totalment aturat. Es proposa elaborar un llistat dels centres d'estètica que ofereixen la compra anticipada de serveis d’estètica o que realitzen la venda de productes específics relacionats amb els seu serveis. Aquest llistat estarà publicat en el lloc web de l'Ajuntament de Salou i es podrà anar modificant en funció dels centres que s’hi vulguin adherir amb l’objectiu promocionar-se.

Comentarios
Multimedia Diari