ERC trenca amb CiU a Creixell per manca de transparència

Van esperar a fer pública la decisió per no "destorbar" la campanya del 27S. CiU va guanyar les eleccions del 25-M i va mantenir el govern amb un pacte sobiranista sumant els regidors d'ERC i el de FIC

19 mayo 2017 21:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Creixell (Tarragona) ha decidit aquest dimecres deixar de formar part del govern de la població per "incompliments persistents dels pactes obtinguts" amb CiU en el que a transparència es refereix.

En un comunicat penjat en el compte de Facebook del grup municipal, ERC defensa la idea d'un acord basat en una forma de govern més transparent i amb més participació de la ciutadania, i conclou que han trobat "traves" per part de CiU per portar-ho a terme.

CiU va guanyar les eleccions del 25 de maig amb 3 regidors i van aconseguir mantenir el consistori amb un pacte sobiranista sumant els dos regidors d'ERC i el de Federació d'Independents de Catalunya (FIC).

Després del comicis, ERC va acceptar entrar en el govern presentant com punt irrenunciable fer "un treball pròxim a la gent, en un entorn de transparència i proximitat diferent del qual eren acostumats fins aleshores", amb el govern de CiU.

El document relata que, les setmanes posteriors a la presa de possessió, ERC s'ha trobat "molts esculls" per portar a terme les tasques de govern en els termes citats.

"Són accions des del si de CiU que contradeien la delegació de competències que es va establir per decret de l'alcaldia, amb l'agreujant que la primera tinent d'alcalde, Beatriz B. Trasserra (ERC), ha instat l'alcalde convergent Jordi Llompart a posar ordre d'aquí al seu grup", exposen.

El 31 d'agost van remetre una carta a l'Alcaldia demanant que es fes efectiva aquesta demanda perquè no havien tingut resposta: "Després de donar un temps prudencial per portar-les a terme, tenint en compte que ERC ha continuat treballant malgrat l'incompliment de l'acord pactat i havent esperat a les eleccions del Parlament per no destorbar la campanya de Junts pel sí", han optat per la ruptura del govern que es farà efectiva l'1 de novembre.

El govern de CiU a Creixell estarà amb més suport llavors pels seus tres regidors de CiU i el de FIC, i l'oposició estarà formada per dos regidors el PSC, dos ERC, dos el PP i un ICV-EUiA.

 

Comentarios
Multimedia Diari