El 3de7 es resisteix als de Vila-seca a casa seva

Els Torraires de Montblanc van signar la millor actuació de la temporada i els del Delta no van poder sumar tres castells de sis

08 julio 2019 18:00 | Actualizado a 10 julio 2019 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir diumenge la jornada castellera es va centrar en la Festa Major de Vic, on la colla local va anar d’estrena amb el 4de8 i el pilar de sis acompanyats dels Castellers de la Vila de Gràcia, que ja han sabut trobar la mida als castells de vuit i ahir van encarrilar la tercera tripleta de 8 del curs, després d’estrenar el 3de8 i el 2de8 amb folre a la diada de Sant Pere de Reus.

Tot i això, durant el dia d’ahir a casa nostra es va viure una diada castellera amb motiu de les festes del barri de Miramar a Vila-seca, on van actuar els Xiquets de Vila-seca, els Torraires de Montblanc i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els de la camisa blau cel actuaven d’amfitrions i volien aprofitar la bona relació amb les colles i la proximitat de la diada amb casa seva per seguir fent passes en aquest inici de curs més tímid respecte a altres temporades.

Van obrir la diada amb el vuitè 2de6 del curs que fan, fet que demostra que comencen a dominar aquesta estructura tot i haver-ne fet dos intents desmuntats al llarg de la temporada, però el fet de tenir el 2de6 en cartera sempre fa que una actuació et pugui lluir, fins i tot quan tens pocs efectius a plaça.

A segona ronda els vila-secans van encarar el repte de la jornada en forma de 3de7. Aquest castell ja l’havien descarregat enguany a la diada del Cinquè aniversari que van celebrar ara fa unes setmanes a la plaça de l’Església de la vila.

Ahir, però, el castell no semblava que els donava la confiança suficient a tota l’estructura i amb l’enxaneta ja a punt de remuntar els dosos, una de les quartes va demanar que es desfés el castell. Un cop desmuntat el castell, la tècnica blau cel va decidir no tornar amb el castell de set i van optar per fer el 4de6 en ronda de repetició.

A tercera ronda van optar perfer un 3de6 barrejant pisos de terços, segons i quarts per tal de blindar l’estructura i donar confiança a totes les peces, des de la pinya al pom de dalt.

Per part dels Torraires de Montblanc, ahir van fer la millor actuació des de principi de temporada. Ja la setmana passada a l’Hospitalet de l’Infant van sumar els tres primers castells de sis junts en una diada.

Ahir, van obrir la diada amb el cinquè 3de6 del curs i a segona ronda va arribar el plat fort. Els de la Conca de Barberà van muntar el 2de6, castell que no havien provat enguany encara. El dos va anar a la primera i, tot i els nervis de ser el primer, el van poder descarregar.

Per tancar la diada van optar pel segon 3de6 amb el pilar del curs i d’aquesta manera s’anotaven la millor diada de la temporada.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, en el que era la segona diada de la temporada, no van sortir contents de plaça. Van obrir la seva ronda amb un intent desmuntat del 3de6 i després van tornar-hi però posant el pilar al mig. El castell va patir la mateixa sort i van optar per acabar la diada amb el pilar de 4 aixecat per sota. La pròxima sortida serà a l’agost al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.

Comentarios
Multimedia Diari