El Congrés insta al Govern de Madrid a invertir en el passeig de Miami Platja

El PDCat ha defensat aquesta tarda de dimecres una proposició no de llei per executar el projecte dissenyat l'any 2010

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diputat per Tarragona del Partit Demòcrata (PDCat) al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, ha defensat aquesta tarda una proposició no de Llei, aprovada amb 23 vots a favor i 14 en contra del Partit Popular, per executar el projecte del passeig marítim de Miami Platja que té com a objectiu preservar mediambientalment les cales.

“Dels 11 quilòmetres lineals de costa, només 1,5 té passeig marítim”, ha explicat Bel. A més, el diputat tortosí ha recordat que l'Ajuntament de Mont-roig va modificar el 2001 el seu pla urbanístic per poder dur a terme el projecte que es va activar ara fa set anys amb una inversió pròxima als 12 milions d'euros.

“Tenia prevista una inversió de quasi 12 milions d'euros, però després de 7 anys, no hi ha hagut cap actuació. Ja no valen més excuses”, ha destacat Bel. Tanmateix, el diputat ha assegurat que “som realistes i no demanem una execució immediata, però plantegem que s'executi en els propers anys”.

Cal recordar que l'alcalde Fran Morancho (PSC) també va demanar en un plenari que les diferents formacions polítiques representades a Mont-roig instessin als seus grups amb representació al Congrés que expliquessin el projecte i intentessin convencer de la necessitat d'invertir gradualment a les claes i platges del municipi. 

Ferran Bel ha explicat que aquest projecte és “prioritari” tant per al partit com per al municipi “perquè millorarà l'accessibilitat, preservarà l’entorn natural, donarà als ciutadans i turistes un nou espai, i finalitzaria un greuge en relació a d’altres municipis propers”. I ha afegit: “No només les persones de Mont-roig agrairan el projecte, també les persones que visiten el territori".

Tot i els vots favorables d'aquesta proposició no de llei, aquesta no garanteix que el Govern de Madrid posi una partida, tot i que hauria de fer cas a la moció i incorporar en el pròxim projecte de Llei de Pressupostos Generals una previsió plurianual per iniciar l'execució de les obres.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari