El Consell Municipal de l’Esport de Cambrils ja és una realitat

L’organisme, amb representació de tots els clubs, es reunirà entre tres i quatre cops l’any per treballar la línia d’actuació municipal 

23 julio 2018 18:26 | Actualizado a 24 julio 2018 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils ja compta amb un Consell Municipal de l’Esport. Després de tres anys sense tenir cap organisme per tractar temes esportius, l’equip de govern i els regidors de l’oposició van aprovar en la darrera sessió plenària aquesta nova institució que s’ha fet realitat després de mesos de treball.

Va ser a finals del passat mes de gener quan tots els grups es van comprometre a recuperar aquest Consell Municipal que tindrà representació de tots els clubs esportius locals i representants polítics que treballaran la línia d’actuació municipal en tots els àmbits esportius, millorant així la seva gestió i planificació.

«Servirà per tirar endavant els temes que sorgeixin damunt aquesta taula de treball, no només en el dia a dia dels clubs sinó també amb una visió de futur de l’esport a Cambrils», va apuntar el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, que també va fer referència a les futura ordenació de la zona esportiva municipal quan entrin en funcionament  serveis com l’estació de tren o l’avinguda de Charles Darwin, que podria estar enllestida abans de finals d’any. 

El grup municipal de Ciutadans va ser l’encarregat de treure al plenari la possibilitat de crear aquest organisme, un suggeriment que va comptar amb el suport de tots els partits. «El Consell és necessari (…) Cal escoltar a les entitats i als esportistes locals. L’esport també educa i forma persones. Posem recursos i els mitjans necessaris per fomentar l’esport local», va dir el portaveu de Cs, Imanol Rico.

També Oliver Klein, del Nou Moviment Ciutadà, va demanar el compromís de mantenir aquesta institució de gestió directa. «Només serà efectiu si s’ho creuen els seus membres i si es convoca regularment», va dir. 

Reunions amb els clubs

Després d’arribar a aquest compromís, la regidoria d’Esports va organitzar diverses reunions de treball amb les entitats esportives per poder arribar a un acord que comptés amb el suport de tots els implicats. 

En la darrera reunió, celebrada el 13 de juny al Centre Cultural, es van tractar temes com la revisió de l’estat actual de les instal·lacions esportives, el suport econòmic i logístic a les diferents associacions, ajudar a fer arribar els clubs i les modalitat esportives a les escoles cambrilenques i centralitzar tota la informació esportiva en un web municipal perquè totes les entitats puguin accedir a les mateixes notificacions. 

En aquesta trobada també es van presentar les bases del nou organisme que es reunirà entre tres i quatre cops a l’any amb l’objectiu de concretar la línia d’actuació municipal.

Els clubs també van proposar als representants polítics que es millorin els programes de salut per a nens i nenes i famílies necesitades, així com la comunicació als mitjans d’informació sobre totes les activitats esportives que es fan a la localitat cada setmana. Per altra banda també es va acordar projectar Cambrils a partir de la pràctica d’activitats nàutiques com la vela, que es realitza al Club Nàutic.  

Comentarios
Multimedia Diari