Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària es reuneix per proposar millores pel 2018

El consell permet que entitats i ajuntament planifiquin col·laborativament la política municipal de cooperació

Diari de Tarragona

Whatsapp
Membres del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària

Membres del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària s'ha reunit en una sessió amb dinàmiques participatives per valorar per proposar noves accions i millores al Pla Local de de Cooperació i valorar les accions portades a terme durant el 2017.

El consell permet que entitats i ajuntament planifiquin col·laborativament  la política municipal de cooperació.

En aquesta ocasió, es va considerar que no era suficient informar i consultar els membres del Consell sinó que calia implicar-s’hi des de la vivència i experiència de cadascun dels i les representants de les ONGD locals.

Per aquest motiu es va decidir organitzar aquesta sessió amb dinàmiques participatives que van facilitar a les 15 persones participants l’aportació més intel·ligència col·lectiva.

A través de dinàmiques com el pati de veïns, el sociograma, i diferents tècniques apreciatives,  tant individuals com col·lectives, es van valorar accions que s’han fet com els tallers de sensibilització a els escoles.

 Els projectes de sensibilització, la participació en diferents fires per visualitzar l’espai de cooperació i donar-se a conèixer a la ciutadania, les beques a joves cooperants, els projectes de cooperació al tercer món,  les jornades de reflexió i avaluació dels projectes i la realitat de els ONG.

La valoració va ser molt positiva perquè es va aconseguir un sentit de pertinença i de cohesió de grup que capacita  per fer accions de visibilització i mobilització associativa.

La continuïtat i estabilitat de la política municipal de cooperació a Cambrils  també és un fet  destacat en una època on  han minvat, fins a desaparèixer en alguns altres municipis o estaments, aquestes accions que es consideren imprescindibles per defensar els drets humans i treballar per un món més just, tant aquí com allà.

De cara  a l’any 2018 es prioritzaran accions de sensibilització a les xarxes socials a través de campanyes que tornin a posar al centre la necessitat de construir i  col·laborar en un món més just i solidari, també des de Cambrils.

Temas

Comentarios

Lea También