El Cós Blanc segueix sent el rei de la Festa Major de Salou

El gran espectacle de l’any al municipi reunirà més de 30.000 espectadors vinguts d’arreu

25 enero 2019 09:48 | Actualizado a 25 enero 2019 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És el gran acte de la Festa Major de Salou. Quilos i quilos de confeti a l’aire –fins a 24.000–, 28 colles amb 3.800 persones disfressades, unes 30.000 més com a espectadores i un ambient festiu incomparable. Una gran discoteca a l’aire lliure amb música –un volum equivalent a deu concerts, segons asseguren des del consistori– i llums làser. 

El Cós Blanc arriba a la 39a edició. La festa ha evolucionat i canviat molt des dels inicis. El confeti llençat a mà amb entusiasme des de les carrosses s’ha canviat per una vintena de potents canons situats a banda i banda del carrer Ciutat de Reus, que en la darrera dècada li ha pres el protagonisme al carrer Barcelona, centre neuràlgic original. La participació i implicació de les colles també ha anat creixent.

La planificació cada vegada comença abans i ara algunes colles ja quasi que treballen a un any vista. Les agrupacions, que inicialment eren de grups d’amics, s’han anat obrint i algunes superen els centenars de membres. Tot plegat acaba generant un espectacle singular que atreu visitants d’arreu de Catalunya, Espanya i alguns països estrangers.

Tot plegat obliga al consistori, que inverteix uns 150.000 euros en l’esdeveniment, a establir aparcaments extraordinaris. Estaran situats a la zona de l’Emprius, als voltants del col·legi Elisabeth, al costat del camp de futbol municipal i al passeig Jaume I. La intenció és evitar un col·lapse en els accessos a la ciutat.

Concurs

Per tercer any el Cós Blanc també tindrà una vessant competitiva, entre les diferents colles participants. Un jurat format per especialistes en la matèria, i en el fet salouenc, puntuarà i valorarà aspectes com la qualitat i originalitat de les disfresses, l’elaboració de les decoracions de les carretel·les o les coreografies que els participants realitzen pel carrer. Cada categoria tindrà un primer i un segon premi, valorats amb 800 i 500 euros respectivament. 

Més enllà de guanyar o no algun premi, hi ha formacions que tindran molt a celebrar fins i tot abans de començar. La colla Las Prisas, per exemple, arriba enguany als 25 anys, la Julivert compleix una dècada de festa major, i les associacions Slot Salou i Connecta’t Jove arriben al lustre. Qui és incombustible és la veu de l’acte: Juanma Hidalgo narrarà en directe per megafonia el seu 37è Cós Blanc. Ell és una de les 250 persones que entre Policia Local, treballadors municipals, voluntaris, serveis de seguretat i veïns del municipi vetllaran perquè tot es desenvolupi correctament.

Comentarios
Multimedia Diari