El Festival Roca Foradada de Torredembarra s’estrena a ritme d’havaneres

L’onzena edició del certamen comença avui, a les 22.30 hores,  al Port Torredembarra, amb l’actuació del grup Port Bo 

20 julio 2019 05:45 | Actualizado a 20 julio 2019 06:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A ritme d’havaneres el Festival Roca Foradada de Torredembarra estrena aquesta nit l’onzena edició del certamen que fusiona nits, música i mar. La formació Port Bo actuarà a les 22.30 hores al Port Torredembarra. El grup va néixer l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món. 

La programació del Festival Roca Foradada de Torredembarra s’estendrà fins al pròxim 24 d’agost amb diferents propostes musicals i estils com el jazz, acústic, versions, músiques del món i pop-rock en català. El Festival Roca Foradada, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, compta amb el suport de Repsol, de Port Torredembarra i de la Diputació de Tarragona. 

Després de la inauguració, el divendres 26 de juliol (22.30 hores, plaça d’Antoni Roig i Copons- Baix a Mar) serà el torn de l’artista Susana Sheiman, una reconeguda vocalista del món del jazz, i que destaca per la calidesa del seu timbre i la varietat de matisos amb què es desplega a l’escenari. Actuarà acompanyada per músics de brillant trajectòria: el pianista Xavier Algans, membre de la big band Jazz Terrassa, el contrabaixista Pere Loewe, amb una llarga experiència com a intèrpret, improvisador, arreglista i compositor. Liderant aquest trio, Susana Sheiman posa la seva enorme versatilitat al servei d’un repertori en el qual tenen cabuda molts estils diferents. 

Mentre, Ernesto González & Luigi Ferraro presentaran Almas Desnudas el divendres 2 d’agost, a partir de les 22.30 hores a la plaça de l’Església-Clarà. Serà un concert íntim i acústic amb temes propis i versions d’Antonio Vega, Antonio Flores, Joaquín Sabina o Francisco Céspedes, entre d’altres.

De la innocència a la transparència. És el joc musical que proposarà a sobre de l’escenari Sommeliers. Serà el dimecres 14 d’agost (22.30 hores, al Port Torredembarra). Les músiques del món, el pop i el jazz seran les protagonistes d’un concert que permetrà al públic viatjar de l’atreviment a la rotunditat madura, de l’aparent superficialitat a la profunditat, de la intimitat al crit alat. 

Per últim, el Festival Roca Foradada de Torredembarra s’acomiadarà amb el concert del grup de pop-rock català Obeses. Serà el 24 d’agost (22.30 hores) al Port  Torredembarra. «Obeses és un grup que l’estimes o l’odies». Aquesta és una màxima recurrent quan es parla del conjunt d’Osona. I és que el rock’n’roll i l’art en general no ha de ser inconformista? Lluny de tòpics, els fets parlen d’una banda que agrada i que compta amb un públic fervorós.

Les entrades
La venda d’entrades del certamen musical està disponible a través de la pàgina web www.torredembarra.cat i també es poden adquirir a la taquilla mitja hora abans de cada concert. 
El preu general és de 6 euros cada actuació, i el preu reduït de 5 euros per a persones majors de 65 anys, persones amb diversitat funcional, i membres de famílies nombroses o monoparentals (s’haurà de presentar el carnet acreditatiu). Excepte l’actuació del 26 de juliol a Baix a Mar que és gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari