El Festival de Cambrils reivindica 'cinc caps de cartell' en una edició amb caràcter propi

El certamen, que començarà dos dies més tard per problemes "logístics", està venent entrades a bon ritme

26 julio 2018 18:31 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jorge Drexler, Miguel Poveda, David Bisbal, Juanes i Bunbury. Aquests són els cinc noms que el 44è Festival Internacional de Música de Cambrils porta com a caps de cartell en l'edició que començarà dissabte amb l'actuació de Kase.O.

El certamen comença dos dies més tard del previst, amb els concerts de Pastora Soler i Al McKay suspesos per "problemes logístics", però ho fa amb "il·lusió" i bones previsions. La promotora, Concert Studio, afirma que ja s'han venut més entrades que en el festival de l'any passat, quan van començar a gestionar a contratemps el certamen, després que quedés en suspens per la detenció de l'anterior promotor.

El director de Concert Studio, Martín Perez, ha explicat aquest dijous que "només entrar al Parc del Pinaret es nota un aire diferent", amb una graderia més gran i de més bona qualitat. L'esdeveniment, gairebé un any després dels atemptats, es viurà "amb normalitat", com ja va passar l'endemà dels fets: "hem de demostrar que la normalitat venç a aquells que volen que les coses no siguin normals", ha manifestat l'alcaldessa, Camí Mendoza.

"Encetem el festival amb il·lusió i, només entrar al parc del Pinaret, ja hi ha trets diferents, un aire diferent", ha assegurat Martín, que ha destacat "la qualitat dels materials". Enguany, amb més antelació que l'any passat per treballar en l'organització, la promotora ha pogut "pensar més" com fer el certamen, i ha aconseguit un "ambient més autèntic", segons Mendoza.

Entre els elements nous hi ha el canvi d'orientació de l'escenari, a més de l'espai Village, que acollirà concerts previs a les actuacions principals. També s'hi ha instal·lat una gran barra de bar, de forma quadrada, al voltant d'una zona d'arbres, a més d'una grada més gran i consolidada que en edicions anteriors.

El festival es va veure obligat a suspendre ara fa deu dies les dues primeres actuacions, de Pastora Soler i d'Al McKay's Earth Wind & Fire, per problemes tècnics i logístics dels artistes.

Els diners de les entrades comprades s'han retornat als afectats. Segons ha detallat aquest dijous el director del festival, que ha admès estar "molt disgustat" per aquesta qüestió, en el seu moment es va valorar substituir els artistes per uns altres, però "no érem a temps".

Martín també ha avançat que ja estan treballant en la contractació d'artistes de cara l'any vinent, i és que consideren que s'han d'anticipar encara més en la programació. El director ha afirmat que van intentar portar "un gran artista internacional" al festival, que hauria actuat el dissabte 11 d'agost, una data que ara queda buida.

"Estàvem esperant aquest artista i se'ns ha passat l'arròs", ha lamentat Martín, que ha explicat que no han pogut comptar amb aquest artista en concret perquè els festivals del nord de Catalunya fan contractes d'exclusivitat perquè qui actua en certàmens d'allà no ho faci en cap altre lloc del país. "L'any vinent no ens passarà", ha garantit.

Mendoza ha afirmat que representava "tot un repte" per al consistori que el festival no es deixés de fer després de la situació que es va viure l'any anterior, quan l'anterior promotor, Antoni Mas, va ser detingut com a presumpte autor d'una estafa piramidal milionària. En aquest sentit, l'alcaldessa ha mostrat tota la confiança a la promotora Concert Studio perquè el certamen continuï sent "un èxit" i de referència al territori i "més enllà".

Per Martín, és una "sort" i un "honor" poder organitzar el festival de Cambrils, tot i que ha admès que l'any passat, quan van agafar la gestió del concurs gairebé a última hora, va ser "difícil". "Per circumstàncies alienes al certamen i a l'ajuntament, el festival va quedar enlaire", ha recordat Martín, que ha explicat que va ser complicat pel poc marge de temps per treballar però també per combatre la idea que s'havia instal·lat sobre la suspensió de l'esdeveniment, que en cap cas es va arribar a cancel·lar.

La promotora ha treballat en la idea d'un festival amb un esperit propi, i pensat expressament per Cambrils, on la població augmenta substancialment a l'estiu, de 30.000 a unes 90.000 persones. "No podem venir aquí amb el festival de Pedralbes, perquè seria una falta de respecte per Cambrils, i ho intentem encertar", ha explicat Martín, que ha destacat el suport que reben des del consistori, "companys de viatge".

El festival començarà el 28 de juliol i s'allargarà fins al 12 d'agost. A més dels considerats caps de cartell, també hi actuaran Sweet California, La Pegatina i Hija de la Luna: Homenatge a Mecano. La forquilla de preus: dels 10 als 60 euros.

Comentarios
Multimedia Diari