El Nadal arriba a Vila-seca amb un total de 50 actes programats

Divendres 17 de desembre hi haurà la tradicional felicitació de Nadal a la plaça de l’Església, amb l’actuació del Cor Petits Cantors del Conservatori, el brou i el torró més llarg de Catalunya de 2021 centímetres.

28 noviembre 2021 21:20 | Actualizado a 02 diciembre 2021 06:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui al matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del programa de les festes de Nadal i Reis a Vila-seca, la qual ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid i la regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya.

Tal i com ha expressat l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, “el programa de les festes nadalenques d’enguany, que recull un total d’una cinquantena d’actes, ha estat fruit de l’excel·lent coordinació entre la regidoria de Cultura i el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca”.

El tret de sortida a les activitats serà el proper divendres 3 de desembre amb la construcció de la 22a edició del Pessebre de Sorra al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, uns treballs que estan previstos d’acabar a meitats de la setmana vinent. El proper 6 de gener serà l’últim dia per a poder-lo visitar i, com en les darreres edicions, cal recordar que al voltant del Pessebre hi haurà diverses activitats infantils i concerts de nadales. D’altra banda, i també aquest proper divendres, hi haurà l’encesa de llums de Nadal a la plaça de Sant Joan de la Plana, a les 5 de la tarda; un acte que serà amenitzat per l’espectacle infantil itinerant que oferirà la Cia. Ilargia.

Divendres 17 de desembre hi haurà la tradicional felicitació de Nadal a la plaça de l’Església, amb l’actuació del Cor Petits Cantors del Conservatori, el brou i el torró més llarg de Catalunya de 2021 centímetres.

La regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya, ha destacat que “enguany, com a novetat, tots els infants que vulguin lliurar les seves cartes a SSMM els Reis Mags d’Orient també ho podran fer des de la Pineda i des de la Plana, a les Haimes Reials que s’instal·laran al costat del Pessebre de Sorra el dissabte 18 de desembre i a la plaça de Sant Joan el diumenge 19, respectivament”. Al Castell de Vila-seca la Haima Reial estarà oberta els dies 24, 26, 30 i 31 de desembre i el 2 de gener, de 10.00 a 14.00 h.

Quant a representacions teatrals nadalenques, cal destacar “Un conte de Nadal” a càrrec del Grup de Teatre “Se’ns va l’olla” el 18 de desembre a l’Ateneu Pi i Margall; “El Poema de Nadal” de Josep Maria de Sagarra a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia, el mateix dissabte al Teatre El Centru i, en el mateix espai, els Pastorets que es representaran els dies 25 de desembre i 1 i 2 de gener. A banda del teatre, també tindran lloc dos concerts durant aquestes festes: el tradicional de Sant Esteve, el dia 26 a l’Auditori Josep Carreras, i el de la Jove Orquestra Intercomarcal, el dimarts 28 de desembre també a l’Auditori.

Tal i com ha apuntat la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid, “volem transmetre la il·lusió a les famílies tal i com totes elles fan a les seves cases”. En aquest sentit, el programa de Nadal i Reis, especialment pensat per al públic familiar, contempla una sèrie d’activitats pensades expressament per als més petits. D’aquesta manera, hi ha programats diversos actes com ara els contes narrats i música de nadales “La fada de la neu” el 19 de desembre al Centre Cívic i Cultural de la Pineda i les dues festes del Tió que tindran lloc a la Plana el diumenge 19 i a Vila-seca el divendres 24.

Com cada any, des del 27 de desembre i fins al 30 també tindrà lloc el Parc Infantil de Nadal al Pavelló Municipal d’Esports de Vila-seca de 17.00 a 20.00 h, amb tallers, jocs, inflables, pintacares, ludoteca mòbil i també espectacles infantils de màgia, titelles, animació i contes. A més d’aquestes activitats, el diumenge 2 de gener l’espectacle AlbertPiq descobrirà les principals característiques de la llum i del so a través de la màgia i l’il·lusionisme. L’espectacle tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras a les 6 de la tarda.

El 31 de desembre hi haurà el tradicional bany de Sant Silvestre a la platja de la Pineda i l’arribada de l’home del nassos a partir de les 18.15 h a l’estació de trens. I per a començar el nou any, el dia 1 de gener a la 1 de la matinada al Pavelló d’Esports hi haurà la Festa de Cap d’Any.

Per últim, el programa de Nadal el tanca l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, amb una cavalcada a Vila-seca que finalitzarà al Castell, una altra a la Pineda pel passeig de Pau Casals i a la Plana pels diversos carrers del barri.

Comentarios
Multimedia Diari