El PP de Cambrils diu que és un error reduir el pressupost del Patronat de Turisme en 400.000 euros

Es demana que l’Ajuntament cobreixi el descens en els ingressos de l’impost turístic, com sembla que ho farà Salou, per exemple

23 noviembre 2020 22:20 | Actualizado a 25 noviembre 2020 18:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En la sessió plenària ordinària del mes de setembre, i per unanimitat, es va aprovar una moció del PP per tal d’incorporar Cambrils a la xarxa de destinacions turístiques intel.ligents, i un dels punts d’acord era mantenir el pressupost del Patronat pel 2021 en les mateixes magnituds que el de 2020. El motiu era la necessitat de reforçar el posicionament turístic del municipi atenent a l’impacte de la disminució de pernoctacions sobre els ingressos derivats de l’impost turístic. Aquest punt va ser transaccionat pel grup popular amb l’equip de govern.

La sorpresa, explica el portaveu popular, és que en la presentació del pressupost del Patronat de Turisme per l’any vinent es pot constatar una rebaixa de vora 400.000 euros. David Chatelain explica que “aquesta rebaixa afecta directament a les campanyes promocionals que pot dur a terme el Patronat, ja que no es fan ajustos sobre la despesa estructural”. 

Per als populars aquest anunci és un gran error. En primer lloc, adverteixen, “no podem oblidar que Cambrils viu preferentment del turisme i per tant cal destinar els recursos adients, sobre tot en la situació actual. Tant en el cas de que una vacuna millori les expectatives per l’any vinent, com en el de que aquesta millori pateixi un retard, s’han de tenir els dos escenaris preparats i amb recursos suficients”. 

En segon lloc, afirmen, la manca d’inversió allunya la possibilitat de complir amb les prescripcions que exigeix l’etiqueta de Destinació Turística Intel.ligent, una marca a la que diferents municipis de l’entorn ja han manifestat la voluntat d’afegir-se i que s’espera sigui un revulsiu en el sector. “Ja s’ha perdut massa vegades el tren, i si no hi posem la voluntat i els recursos, ens tornarem a quedar fora de joc”, adverteix Chatelain.

Tal i com expliquen els populars, d’altres ajuntaments han manifestat la voluntat d’assumir la davallada de l’aportació de la Generalitat, que es deriva de la menor recaptació de l’impost turístic, i compensar-la amb recursos propis. “Si no estem preparats per l’escenari post Covid19 ens podem trobar amb que aquells que han fet els deures ens tornin a avançar, i que els sectors directament afectats pel turisme, com l’hoteleria, l’hostaleria, però també el petit comerç continuïn en una situació dramàtica; per això li demanem al govern de Camí Mendoza que faci un esforç i aposti fermament per Cambrils amb fets, no amb paraules, mantenint els recursos pel Patronat de Turisme”, exigeix el portaveu popular

El PP de Cambrils lamenta profundament la manca de serietat de l’equip de govern envers aquest tema, ja que són capaços de votar una cosa en el mes de setembre i fer la contraria dos mesos més tard, quan la situació ja era coneguda. 

Comentarios
Multimedia Diari