Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PP de Salou aboga per l'actual distribució de la recaptació de la taxa turística

Els populars han presentat una moció per instar la Generalitat a mantenir la cessió del 50% de la recaptació a les entitats locals

Diari de Tarragona

Whatsapp
Mario Garcia (derecha) junto al alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: ACN

Mario Garcia (derecha) junto al alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: ACN

El PP de Salou ha presentat una moció que serà debatuda en el ple del 3 de juny, en la qual insten el Govern de la Generalitat de Catalunya a mantenir l'actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística.

Aquesta moció es dona després de que el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, hagi manifestat la seva intenció de reduir el percentatge que es destina a les administracions locals.

El portaveu del Grup Municipal Popular salouenc, Mario García, ha manifestat que “aquesta taxa grava a tots els nostres turistes i visitants, i de l'import recaptat un 50% se'l queda la Generalitat i el 50% restant ho gestionem nosaltres."

"Si realment l'objectiu que es persegueix amb aquesta taxa és millorar la nostra oferta turística creiem que el més racional és que no es redueixi l’aportació a les administracions locals dels municipis turístics.", ha comentat Garcia.

El portaveu popular ha assenyalat que “és totalment inconcebible que la Generalitat vulgui fer marxa enrere en la modificació de la distribució de la taxa que es va aconseguir com a conseqüència d'una esmena de la llei d'acompanyament dels pressupostos 2017 que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, i que va suposar un augment del 30% al 50% pels ajuntaments".

El dirigent popular ha recordat que “en el Ple de l'Ajuntament de Salou celebrat al mes d'abril del 2016 ja es va aprovar una moció presentada pel PP que reclamava aquest increment en el percentatge de recaptació de la taxa turística, i esperem comptar amb el suport de tots i cadascun dels grups municipals que conformen el nostre Ajuntament, perquè aquesta moció sigui aprovada. El contrari seria anar en contra dels interessos del nostre municipi", ha conclòs García.

Temas

Comentarios

Lea También