El PP sol·licita a l'Ajuntament que demani obrir el quiròfan de l'hospital de Cambrils

L’equipament serà essencial en l'escenari post crisi per a pal·liar el presumible col·lapse de les operacions quirúrgiques ambulatòries, cancel·lades en la seva majoria des de fa setmanes

02 abril 2020 15:42 | Actualizado a 02 abril 2020 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Partit Popular de Cambrils sol·licita a l'alcaldessa Camí Mendoza un esforç en les tasques de neteja. Segons els experts, les desinfeccions reiterades d'espais públics, carrers, places, passejos, etc... s'estan demostrant eficaços com a mesures de contenció per a aturar el coronavirus.

Per al PP, cal anar més enllà de la neteja i desinfecció dels espais més sensibles (avui limitada a contenidors i llocs de concentració com farmàcies, supermercats i estancs) i mantenir-la a tots els espais públics del municipi.

Des del PP també es demana que l'alcaldessa insisteixi en l'obertura del quiròfan de l'Hospital Antoni de Gimbernat, una instal·lació que porta tancada des de la seva finalització i que mai ha arribat a entrar en servei.

El quiròfan està plenament equipat i hauria d'iniciar la seva activitat de manera immediata. Aquest tipus d'instal·lació sol incorporar un respirador, indicat per a casos en que pogués haver-hi un pacient que requerís intubació. En el cas que no s'optés per la seva obertura immediata, i d'estar disponible, proposem que aquest respirador se cedís temporalment a l'Hospital de Sant Joan, per ser un material molt demandat en aquests dies.

A més, l'escenari que deixarà aquesta pandèmia en la sanitat, que ha provocat la paralització de cirurgies ambulatòries, ens porta a pensar en un increment exponencial de llistes d'espera i una saturació hospitalària de conseqüències incalculables. Per tant, pensem que ha arribat el moment d'exigir contundentment l'entrada en funcionament del quiròfan de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat.

Comentarios
Multimedia Diari