El PSC insta l'Estat a ampliar la gratuïtat de l´AP-7 des de Vila-seca fins al Vendrell

Els socialistes reclamen una solució "immediata" davant els col·lapses i l´accidentalitat de l´N-340

19 mayo 2017 20:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en què insta el govern espanyol a arribar a un acord amb els ajuntaments per tal de donar una solució definitiva al tram de la futura autovia A-7 entre Tarragona i Vilafranca del Penedès. Segons ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz es planteja “la possibilitat d’incorporar l’A-7 amb l’AP-7 en el seu trajecte per la comarca del Baix Penedès i ampliar la gratuïtat actual del tram de l’autopista Vila-seca-Altafulla fins al Vendrell”. Ruiz ha recordat que la carretera N-340 al seu pas per les comarques tarragonines registra un elevat trànsit de vehicles que ha arribat a col·lapsar la via, fet que contrasta, ha dit, amb una autopista paral·lela en règim de concessió fins al 2021 i amb un peatge que actua com a element “dissuasiu”.

El diputat tarragoní ha recordat que els problemes de trànsit s’accentuen durant els caps de setmana i en períodes de vacances, en què es generen cues, col·lapses i una major accidentalitat. Ruiz ha afirmat que “aquesta situació no es pot dilatar ‘sine die’ a l’espera d’una solució que no arriba” i ha reclamat a l’executiu espanyol que prengui una decisió “de manera immediata” d’acord amb la voluntat expressada pels ajuntaments i agents territorials.

El diputat del PSC ha denunciat també la paràlisi de l’A-7 durant els quatre anys de govern del PP. “Ni s’han construït nous trams ni, en alguna casos com el tram comprès entre Tarragona i Vilafranca del Penedès, no existeix ni tan sols un traçat consensuat, ni calendari d’obres per a la seva execució, ni res de res, malgrat el clam del territori exigint una solució”, ha lamentat Joan Ruiz.

Comentarios
Multimedia Diari