El Parlament demana la gratuïtat del peatge de l'AP-7 entre Torredembarra i el Vendrell

La cambra reclama que "s'acceleri" la posada en marxa de les línies L9 i L10 del metro, sobretot a La Marina i la connexió amb l'aeroport

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De forma unànime, el Parlament ha instat aquest divendres el Govern a establir la gratuïtat del peatge de l'AP-7 en el tram Torredembarra-El Vendrell com a alternativa a la N-340 al seu pas per Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell i el Vendrell atès "l'alt índex de sinistralitat" de la via. També reclama a l'executiu que quantifiqui el rescat de l'autopista C-32 pels municipis del Maresme i del Baix Penedès i Garraf i "faci possible" el rescabalament de la concessió "no més enllà del 2016". A més, la cambra vol que "s'acceleri" la posada en marxa de la L9 i L10 del metro, especialment als barris de La Marina del Port i la Marina del Prat Vermell i la connexió amb l'aeroport del Prat.

A instàncies del PSC i ICV-EUiA, la cambra ha donat llum verda per unanimitat a la petició que el Govern faci gratuït el tram de l'AP-7 entre Torredembarra i el Vendrell, en considerar que cal atendre les peticions dels alcaldes dels municipis d'Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell i el Vendrell i atès "l'alt índex de sinistralitat" de la via i "l'alt volum de trànsit", especialment els caps de setmana i els mesos d'estiu.

Amb la única abstenció de la CUP, el Parlament també ha aprovat un punt de la moció presentada pel PSC i transaccionada amb ERC per reclamar a l'executiu català que quantifiqui el rescat de l'autopista C-32 pels municipis del Maresme i del Baix Penedès i Garraf, determinant els mecanismes de finançament, per a fer possible el rescabalament de la concessió "no més enllà del 2016".

Així mateix, els grups han instat la Generalitat a "accelerar" els treballs per posar en marxa "al més aviat possible" els trams pendents de la L9 i L10 de metro, sobretot pel que fa a les estacions de que permetin la connexió dels barris de la Marina del port i la Marina del Prat Vermell amb la resta de la xarxa de metro, i la connexió amb l'aeroport del Prat.

D'altra banda, la cambra catalana demana al Govern que aprovi al llarg del 2015 els plans directors urbanístics del Circuit de Barcelona-Catalunya, la Gran Via-Llobregat, delta del Llobregat, sector de la Riera de Caldes sud, reordenació de l'àmbit del centre recreatiu i turístic de Vila-Seca i Salou. Tot amb l'objectiu de dotar al territori de les condicions que permetin el desenvolupament d'unes actuacions "estratègiques" ateses les seves "potencialitats de dinamització econòmica i la capacitat de projecció internacional del país".

També es demana que es duguin a terme les actuacions "necessàries" per posar en marxa el polígon Logis Penedès i Logis Intermodal Empordà, i a mantenir el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner. "En el cas que sigui necessària alguna adequació puntual, és condició necessària buscar el consens en el territori i amb totes les administracions afectades", apunta la moció parlamentària presentada pel PSC, que recull totes aquestes peticions en matèria d'infraestructures estratègiques.

Igualment s'ha aprovat l'executació abans de 2017 del Pla de millora del servei de Rodalies de Catalunya, l'inici de les obres de desdoblament de l'A-7 al seu pas per les Terres de l'Ebre, dur a terme les actuacions necessàries per al desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques gironines demanar la cessió de la titularitat de la mateixa del tram Tordera-Maçanet i la continuació de manera "immediata" de l'obra de l'autovia A-27 en el tram Valls-Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari