El Renault 5 solidari de Masllorenç

Ramon Magriñà i Mariona Folch estan aquests dies immersos en un ral·li que recorre 2.000 quilòmetres per territori marroquí aportant material divers

20 febrero 2020 16:40 | Actualizado a 22 febrero 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ramon Magriñà i Mariona Folch estan aquesta setmana al Marroc al volant d’un Renault 5 groc de fa 40 anys. El repte d’aquests dos amics, de 19 anys -ell natural de Masllorenç i ella veïna de Sitges-, és una aventura amb grans dosis de solidaritat i una gran motivació personal.

L’equip Rbee5 és un dels 170 participants que s’han apuntat en aquesta edició de l’Uniraid, un ral·li per terres africanes on l’objectiu no és quedar primer en cada una de les etapes dibuixades. Tot el contrari, la finalitat és aportar dosis d’humanitat i de solidaritat al llarg dels pobles i llogarets que es dibuixen en cada un dels itineraris.

Entre els 170 participants, on l’edat no ha de superar els 28 anys, hi ha aquests dos amics que coneixien la filosofia de l’Uniraid i els requisits per emprendre aquesta aventura. Ramon, estudiant d’un grau de Màrqueting a ESIC Barcelona i Mariona, que fa Administració i Direcció d’Empreses a ESADE, es van animar enguany a formar part de la caravana solidària.

La inscripció, el material i la tipologia de cotxes eren els tres obstacles que han superat aquests dos joves per poder estar aquesta setmana en plena aventura africana. La inscripció era qüestió de diners, el material mínim que demanaven eren 40 quilos i el cotxe que fos del segle passat, és a dir, un mínim de 20 anys d’antiguitat.

Les dues primeres opcions es van resoldre fàcil. Es va pagar la inscripció i van recollir fins a 120 quilos de material per portar a terres africanes. I el cotxe? «El Renault 5 estava en una nau familiar, amb les rodes petades, tot brut. El vam reparar i ara està perfecte», explica Ramon. «La veritat és que vam tenir molta sort», afegeix Mariona.

Modificacions i prohibicions

El cotxe no només va reviure per circular per la carretera, sinó que ha necessitat una sèrie de modificacions per poder patir els terrenys abruptes del Marroc. El Renault 5 compleix amb els requisits de la organització, que demanava una sèrie de regles sagrades: un vehicle de més de 20 anys i sense GPS. Per tant, l’orientació es basa en una brúixola, el mapa dels itineraris i la coordinació entre els dos aventurers. «Qui mana?» Cadascú assegura que és ell qui té l’última paraula, però la veritat és que hi ha una bona entesa per poder superar dia a dia les dificultats d’aquest ral·li pensat per joves aventurers. 

Què és Unirad?

Organitzar un esdeveniment com Uniraid, enmig del desert, amb estudiants i a bord de cotxes molt senzills, és un repte important on la seguretat i l’experiència són molt importants. Uniraid està organitzat per un equip humà multidisciplinari amb molts anys d’experiència participant i organitzant proves d’estratègia i navegació sobre sorra, i viatges d’aventura a l’Àfrica.

Albert Margarit està al capdavant de l’organització i és director de l’agència de viatges Iridis Travel, especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments. Farmacèutic de professió, va començar el seu primer projecte solidari a l’Àfrica l’any 1998, amb l’organització del primer Comboi de Metges Solidaris, integrat en el Ral·li Paris-Dakar, amb sis camions i tres vehicles tot terreny i més de 30 tones de material solidari amb destinació a Thies (Senegal) i Ingore (Guinea Bissau).

Comentarios
Multimedia Diari