El Vendrell cancel·la el Festival Pau Casals

L’equip del certamen internacional treballa en l’edició de 2021, quan es compliran els 120 anys del primer viatge del músic a Amèrica

13 mayo 2020 08:00 | Actualizado a 13 mayo 2020 08:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19 i els efectes que tindrà en els pròxims mesos per les restriccions, que afectaran en l’organització de trasllats i allotjaments de músics i també en l’aforament del públic, tant en espais tancats com oberts, El Vendrell ha pres la decisió de cancel·lar la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals. «La decisió esdevé una gran tristesa per no poder fer tot allò que s’havia preparat per a aquesta edició tan especial per al nostre municipi i la seva relació amb el Mestre, emmarcat, a més, en l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2020», expliquen des de l’organització.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, lamenta haver de prendre aquesta decisió: «Ens sap greu pel públic habitual del Festival, tant del Vendrell com de la comarca, del país i també estrangers, i pels col·laboradors i patrocinadors, tant privats com públics, que sempre han donat suport a aquest esdeveniment musical de primer nivell internacional, però ara el que preval és la salut i hem de ser conseqüents». Tot i això, l’equip del festival ja treballa en la 40a edició del 2021, quan es compleixen els 120 anys del primer viatge de Pau Casals a Amèrica (1901), els 70 anys del concert a la Casa Blanca amb el president J.F. Kennedy (1961), i el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971), i és per això que es proposarà el títol de ‘Pau Casals i Amèrica’ per a la pròxima edició.

Comentarios
Multimedia Diari