Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Vendrell i Tortosa, noves capitals de la cultura catalana

El Vendrell serà la dissetena Capital de la Cultura Catalana de la història durant el pròxim any 2020 i Tortosa la divuitena durant el 2021

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del Vendrell durant la seva Festa Major.

Imatge del Vendrell durant la seva Festa Major.

L'organització Capital de la Cultura Catalana ha anunciat avui que ciutats del Vendrell i Tortosa han estat les localitats escollides per dur aquest títol durant els anys 2020 i 2021 respectivament. Tal com ha fet públic el president de la institució, Xavier Tudela, el Vendrell serà la dissetena Capital de la Cultura Catalana de la història i Tortosa la divuitena.

Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les següents ciutats de l'àmbit cultural i lingüístic català: 2004: Banyoles; 2005: Esparreguera; 2006: Amposta; 2007: Lleida; 2008: Perpinyà; 2009: Figueres; 2010: Badalona; 2011: Escaldes-Engordany/Principat d'Andorra; 2012: Tarragona; 2013: Ripoll; 2014: Barcelona; 2015: Vilafranca del Penedès; 2016: Vic: 2017: Reus; 2018: Manresa; 2019: Cervera; 2020: El Vendrell i 2021: Tortosa.

Imatge del ‘photocall’ amb la paraula Tortosa que ahir es va estrenar a la ciutat. FOTO: Joan Revillas
Imatge del ‘photocall’ amb la paraula Tortosa. FOTO: Joan Revillas

El títol de Capital de la Cultura Catalana té com a objectiu contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.
 

Per la seva banda Carles Pellicer, alcalde de Reus, Capital de la Cultura Catalana de l'any passat, ha declarat que "per la nostra ciutat exercir la capitalitat cultural durant l'any 2017 ha estat una oportunitat per projectar-nos al territori i al país. La cultura és un espai privilegiat a través del qual Reus mostra la seva capacitat d'impulsar projectes de volada i d'actualitzar els referents col·lectius que ens identifiquen i que ha fet de la ciutat una destinació clara de turisme cultural".

Temas

Comentarios

Lea También