‘El Vendrell, l’època daurada’ homenatjarà Juste de Nin

L’il·lustrador, mort aquesta setmana, col·laborava en la preparació d’aquesta mostra que es preveu inaugurar al Palau Robert al juliol

23 mayo 2020 09:10 | Actualizado a 23 mayo 2020 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Palau Robert retrà homenatge al dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, mort el passat dijous en l’exposició El Vendrell, l’època daurada, que es preveu inaugurar al centre barceloní a finals de juliol.

Precisament, Juste de Nin col·laborava activament en la preparació de l’exposició El Vendrell, l’època daurada, que organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana El Vendrell 2020.

En concret, el dibuixant treballava amb el vendrellenc Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent el POUM Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc.

Juste de Nin va escriure la novel·la gràfica Andreu Nin, seguint les teves passes, una defensa del llegat d’Andreu Nin, fruit d’una investigació en la bibliografia disponible sobre el personatge i també de converses amb nombrosos testimonis.

Aquesta novel·la es va presentar al Museu Deu del Vendrell el 27 de maig del 2016 amb la presència de l’autor. La mostra El Vendrell, l’època daurada recordarà figures de la vàlua de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin i els valors associats als personatges com la creativitat, la internacionalitat, i el compromís amb la societat del seu temps. Personatges vinculats al Baix Penedès que es rescaten com a referents positius.

Comentarios
Multimedia Diari