El Vermuting de Cambrils, la gran novetat del calendari gastronòmic d’enguany

En total s’han programat deu jornades per promocionar productes de proximitat com la galera i la carxofa, així com la ruta de la tapa

26 enero 2018 09:45 | Actualizado a 26 enero 2018 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils acollirà, del 18 de maig al 3 de juny, la primera edició del Vermuting, la gran novetat del calendari gastronòmic per aquest any.

Els bars i restaurants que participin en aquesta jornada oferiran un vermut i un aperitiu a preu tancat als comensals, amb l’objectiu de que el turisme de proximitat visiti la localitat i aprofiti l’estada per degustar el licor i dinar en uns dels restaurants locals. 

Ahir al matí, l’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció de Ciutat, Ana López, acompanyades del representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Ángel Pérez, van presentar el nou calendari, que compta amb un total de deu campanyes dedicades a promocionar els productes de proximitat locals. 

Des de fa cinc anys, el Patronat de Turisme edita aquest calendari de sobretaula que recull totes les dates de les jornades i que té l’objectiu de desestacionalitzar la temporada oferint uns menús amb plats tradicionals de la cuina cambrilenca com els fideus rossos o les galeres.

En total, s’han fet 5.000 unitats que es repartiran a totes les fires on el municipi hi estigui representat. Els veïns també podran adquirir un exemplar adreçant-se a la mateixa oficina de turisme. 

Les Jornades de la Galera iniciaran la seva catorzena edició el pròxim 2 de febrer

«És una eina de promoció que permet acostar-se a diferents públics i ser present a les cases durant tot l’any» va apuntar Mendoza, que també va posar en valor la col·laboració entre l’administració i el sector privat per portar a terme les jornades.

Aposta per la Ruta de la Tapa

Dalmau va destacar les Jornades de la Galera, que enguany celebraran la seva catorzena edició i que compten amb molta participació dels restauradors cambrilencs.

La regidora també va assegurar que la voluntat de la regidoria i l’associació és la de mantenir les dues rutes de la tapa (juny i novembre), després que l’any passat es suspengués la de la tardor arran de la decisió del patrocinador principal, Estrella Damm.

«La ruta es farà amb o sense cervesa. Farem el que puguem perquè el sector la vol fer», va manifestar.

Per la seva banda, Pérez va remarcar la importància de mantenir i millorar el calendari amb noves apostes.

Segons el representant de l’AEHC, entre 30 i 35 establiments participen en les diferents jornades, tot i que la de la galera és la que compta amb més participació. 

Precisament aquest producte serà l’encarregat d’inaugurar el calendari el proper 2 de febrer. El continuaran la Carxofa, els Fideus Rossos, el Vermuting, la Mar de Tapes, el Calamar, la Mostra ‘Cambrils, entrada al País del Vi’, l’Oli nou d’oliva Verge Extra i el Romesco. 

Comentarios
Multimedia Diari