El Voramar guanya per quarta vegada la Ruta de Tapes ‘La Xoixeta’ d'Altafulla

‘La boira que envolta la bruixa’ és com la xef Sara Nicolàs va batejar la batejar la seva tapa

11 junio 2021 19:50 | Actualizado a 11 junio 2021 19:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sara Nicolàs s’ha adjudicat, per quarta vegada consecutiva, la distinció a la millor creació de la Ruta de Tapes ‘La Xoixeta’ que s’acaba de celebrar a la vila d’Altafulla, organitzada per la regidoria de Comerç i Turisme de la localitat costanera.

Sara Nicolàs és la xef del restaurant Voramar Cal Vitali, negoci familiar situat a peu de platja, i la tapa que ha ofert en la present edició ha consistit en una deconstrucció basada en el millor arròs de l’Estat espanyol el 2017 presentat aquell any per la reconeguda cuinera.

Arròs, pressa ibèrica...

‘La boira que envolta la bruixa’ és com la Sara va batejar la seva tapa feta «amb l’arròs, pa de shitake, pressa ibèrica marinada, emulsió de foie i fum de brandy», va explicar ella mateixa ahir, en el moment de rebre el guardó acreditatiu.

La regidora de Comerç i Turisme d’Altafulla, Natalia Sanz, va ser l’encarregada de lliurar el diploma acreditatiu al restaurant guanyador i va fer una valoració força positiva d’aquesta nova ruta de tast per l’onzena de bars i restaurants altafullencs. «En total s’han comptabilitat 4.000 consumicions, xifra realment important tenint en compte la restricció d’horaris del moment i certa por per part públic, per la situació que vivim», subratllava Sanz.

En el cas concret del Voramar Cal Vitali, remarquen que van servir unes 800 tapes, amb la particularitat que «molts dels que la van degustar van repetir posteriorment, amb familiars i amics».

Turistas francesos

Cal destacar, que entre el públic que ha gaudit dels tastos, que anaven acompanyats de cervesa Damm, firma col·laboradora de la iniciativa, es va detectar bona presència de turistes francesos que en visitar Altafulla es van trobar amb la sorpresa de la suggerent atracció gastronòmica, per la qual cosa es van animar a completar tot el recorregut de les tapes bruixes. Han estat doncs un reclam turístic de proximitat i municipis dels voltants però també pels visitants del país veí.

Comentarios
Multimedia Diari