El baríton Àngel Òdena obre la temporada de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

El concert líric serà el dia 16 de febrer i l'acompanyarà al piano Anna Crexells

07 febrero 2018 17:10 | Actualizado a 09 febrero 2018 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el programador de l'Auditori, Josep F. Solórzano, i l'assessor de programació de l'Auditori, Xavier Pastrana, han presentat aquest matí de dimecres la nova programació de la temporada de primavera de l'Auditori Josep Carreras, que començarà el proper 16 de febrer, amb “un dels plats forts de la temporada, el concert líric del baríton tarragoní Àngel Òdena, acompanyat al piano d’Anna Crexells.

Òdena ha posat la veu a més d’una cinquantena de títols operístics que recorren l’ampli espectre musical europeu, especialment l’italià. A l’Auditori oferirà un recital que recorrerà diversos registres, entre ells el “lied”, un format menys usual en els seus concerts.

El segon concert serà de caire solidari, el 18 de febrer, amb el Cor Scherzo i el Cor Sant Esteve, que s’uniran per ajudar en la tasca que fa l’Associació Voluntaris Socials per Vila-seca.

El següent concert serà protagonitzat per Kebyart Ensemble, una agrupació que reuneix un total de quatre saxofonistes, un d’ells alumne del Conservatori de Vila-seca, i que ens portarà obres compostes a la capital de França per diversos compositors, el 2 de març.

Uns dies més tard, el 25 de març, la companyia teatral La Teatr’Era ens proposarà una història divertida i solidària, com és “El Florido Pensil” a benefici del comitè de Solidaritat Óscar Romero, els quals tenen com a objectiu posar en funcionament un consultori mèdic a Sant Miguel de Acatán (Guatemala).

El gran Manu Guix ens presentarà el seu nou disc “Després de tot”, en exclusiva a les comarques de Tarragona, el proper 6 d’abril, un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor.

Leonel Morales i Alexander Hülshoff seran a l’Auditori el 13 d’abril per oferir un concert únic on aplegaran el seu talent per a interpretar diverses sonates del romanticisme. Reconeguda a nivell internacional en el món de la guitarra, Raphaella Smits, que ha estat presidenta del jurat del Concurs de Guitarra de Vila-seca,  oferirà un concert sobre Bach i Barrios el divendres 20 d’abril, amb una guitarra de 8 cordes que li permetrà donar una sonoritat més rica i amb més matisos. El 29 d’abril el públic de l’Auditori gaudirà del gòspel a capella a càrrec d’Abataano, mereixedors de sis premis internacionals. Els beneficis del concert aniran destinats al projecte solidari “Música per salvar vides”, el qual gestiona un orfenat a Uganda.

Xavier Pastrana ha recordat que el 5 de maig hi haurà el concert del Cor Sant Esteve, “Àfriques”, el qual ens permetrà “fugir dels tòpics africans i ens faran viatjar a aquest enorme continent a través de la seva música” amb la col·laboració del Conjunt de Percussió Afro-cubana del Conservatori de Vila-seca, de la mà de Touty (cant i ball) i el Sam i l’Iba (percussió i kora).

La propera setmana, el dia 11 de maig, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae serà a l’Auditori amb un artista de segell com a solista, l’oboè Albrecht Mayer de l’Orquestra Filharmònica de Berlín.

En aquest concert s’hi podran escoltar obres de Vaughan Williams, Edward Elgar i Ludwig van Beethoven. A l’endemà dissabte, Josep Colomé i Enrique Bagaría, violí i piano, respectivament, s’han unit per enregistrar un disc a l’Auditori, el qual ara comencen a promocionar i ja ha rebut excel·lents crítiques.

En el concert que oferiran a l’Auditori interpretaran tres sonates de Brahms, autèntics poemes sonors que ens faran gaudir de la música clàssica. El diumenge 20 de maig, l’Orquestra Händel farà “la posada de llarg” de tot el curs i es retrobarà amb antigues partitures interpretades anys enrere pels joves músics de la Händel, com són la “Suite Saint Paul” de Holst, “Puigsoliu” de Serra o “Adagietto” de Mahler.

L’Alart Quartet, juntament amb el violoncel de David Apellániz, encetaran el mes de juny amb un concert que inclourà obres de Bach, Martin i Schubert, del qual aquest any es commemoren 190 anys de la seva mort. Amb aquest concert l’Alart Quartet s’acomiada com a grup resident de l’Auditori Josep Carreras.

Per la seva banda, el 8 de juny tindrà lloc el concert d’Anthus “Calidoscòpic”, un concert que tancarà la temporada de primavera del Carreras. Cantant, arranjador i compositor, Anthus s’ha consolidat en els darrers anys com una de les millors veus masculines del jazz del país.

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals, ha volgut destacar “l’estreta col·laboració amb la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vila-seca, la qual cosa ens ha portat a programar dos concerts de gran qualitat musical i per al públic familiar, com són Monsieur Croche. Els somnis de Claude Debussy el proper 25 de febrer i La Dàmaris i la seva banda en concert, el 18 de març”. Les entrades per aquests concerts es podran obtenir omplint un formulari al web municipal de l’Ajuntament de Vila-seca.

Cal recordar que les entrades a la resta de concerts es podran adquirir al vestíbul de l'Auditori Josep Carreras des d'una hora abans de l'inici del concert i amb antelació, a la secretaria del Conservatori o al web de l'Auditori www.auditorijosepcarreras.cat

Podeu consultar Programa al web: http://auditorijosepcarreras.cat/wp-content/uploads/2018/01/auditori-Vila-Seca-PRIMAVERA-2018-ok-.pdf

Comentarios
Multimedia Diari