El bon temps, Ferrari Land i els esdeveniments esportius omplen els establiments de la Costa Daurada durant la Pasqua

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre registren una bona ocupació durant els dies forts de Setmana Santa

ACN

Whatsapp
El nuevo parque temático Ferrari Land. Al fondo el acelerador vertical, Red Force, y a la derecha, las Thrill Towers. FOTO: PERE FERRÉ

El nuevo parque temático Ferrari Land. Al fondo el acelerador vertical, Red Force, y a la derecha, las Thrill Towers. FOTO: PERE FERRÉ

Els establiments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre tanquen la Pasqua havent registrat una bona ocupació, sobretot entre Divendres Sant i aquest dilluns. El bon temps, la recent inauguració de Ferrari Land, la reobertura de Port Aventura o la celebració de diversos esdeveniments esportius han omplert de visitants la Costa Daurada, que ha registrat un 90% d'ocupació des de divendres passat i que s'aproxima al 95% si només es tenen en compte els dies forts de la Setmana Santa. Pel que fa als càmpings de la demarcació, gràcies al fet que la Pasqua ha caigut més tard i la bona climatologia, l'ocupació ha estat gairebé total en els bungalous i al voltant del 60% en parcel·les a partir de Divendres Sant. A les Terres de l'Ebre, les cases rurals han fregat l'ocupació completa entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua amb un 95%, mentre que els dies previs han estat més fluixos.

Eduard Farriol, president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, que agrupa una vuitantena d'establiments, ha explicat que l'ocupació des de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua ha estat molt semblant a la de l'any anterior. On hi ha hagut canvis ha estat en els dies anteriors –des de divendres 7 d'abril-, i és que la celebració de diversos esdeveniments esportius ha millorat l'ocupació. S'ha celebrat la Mare Nostrum Cup, el Torneig TGN bàsquet, el Torneig Internacional de Futbol Costa Daurada, el Campionat Espanyol Benjamí de Futbol Sala i la sisena edició del World Dancesport. Per primer cop, s'ha celebrat a la Costa Daurada el Mundialito de futbol, que fins ara s'havia celebrat a l'Algarve, a Portugal. La FEHT calcula que totes les competicions han atret unes 20.000 persones, entre esportistes i acompanyants.

Davant tots aquests factors, la Costa Daurada ha obert 20 hotels més que l'any passat -65-, amb unes 35.000 places hoteleres a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda. A més, i probablement també degut al mateix, la previsió de reserves ha avançat molt. "Abans, la Setmana Santa era una època en què tot era al darrer minut i, enguany, la reserva anticipada ha funcionat molt bé", ha explicat Ferriol, que creu que a més de les competicions, la inauguració del nou parc temàtic i la climatologia també ha ajudat la situació política complicada que es viu en alguns països que abans podien ser destinacions per visitants que ara prefereixen la Costa Daurada.

Els perfils dels visitants continuen sent els de sempre, provinents del mercat nacional. Amb la inauguració del parc temàtic dedicat al 'Cavallino Rampante' i l'obertura de Port Aventura, s'ha potenciat el turisme familiar, vingut sobretot d'altres punts de Catalunya, Aragó, Navarra o el País Basc. En segon lloc, els turistes que més visiten la Costa Daurada són els francesos: "a partir d'ara, a segons quines regions de França, tenen període de vacances i això s'allargarà durant tot el mes d'abril", ha explicat Farriol.

Fregant l'ocupació completa a l'Ebre

Segons ha explicat el portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, la majoria de cases rurals han estat ocupades, excepte alguna en la qual no s'han reservat els quatre dies de Pasqua: "això ha fet baixar al 95% d'ocupació", ha explicat. Bel ha explicat que aquesta Setmana Santa ha estat "calcada" a la de l'any anterior quant als perfils de visitants, grups d'amics o famílies que es desplacen a l'Ebre per visitar el Delta i menjar-se allà la mona.

Temas

  • COSTA

Lea También