«El càncer, avui dia, encara és un tema tabú»

Vicente Vílchez. President de l’Associació Oncològica Doctor Amadeu Pelegrí. El nou president de l’entitat parla de la feina que duen a terme 
i també dels pròxims projectes en els quals estan treballant

19 agosto 2018 17:13 | Actualizado a 03 septiembre 2018 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat mes de juliol es va celebrar a Salou la cinquena edició de la Masterclass de Zumba Bailando contra el cáncer. L’acte multitudinari va tenir una molt bona acollida, un any més, entre el públic salouenc, que cada any es mostra més implicat i participatiu amb aquest tipus d’esdeveniments solidaris. Així ens ho explica Vicente Vílchez, el nou president de l’Associació Oncològica Doctor Amadeu Pelegrí després de la mort de la fundadora, Murielle Reig, el passat mes de maig. L’entitat, que va néixer el 2011, busca a través dels seus projectes potenciar la investigació, la lluita contra la malaltia i sobretot, donar suport als afectats. Per aquests motius, els diners recaptats als diferents actes són íntegrament destinats a projectes puntuals amb els tres hospitals amb els quals acostumen a treballar.

En què consisteix la feina que estan fent actualment a l’Associació?
Aquest any hem estat treballant en diferents projectes. A partir del mes de maig, quan va morir la fundadora, vam participar en un projecte solidari amb Port Aventura. Després, es va fer  la Challenge de Salou i  es va començar a preparar la Masterclass de Zumba també a Salou. Aquesta setmana passada es va fer el torneig de Salou i hem començat a preparar la gala benèfica que es farà el pròxim mes de novembre.

Parli’m d’aquesta gala benefica... 
És un acte que es porta a terme cada any i normalment es fa un espectacle humorístic, musical… que acostuma a anar bé. Es tractarà d’un homenatge a Murielle Reig, l’expresidenta de l’associació, que va morir el passat mes de maig. Tot i això, encara no sabem ben bé en què consistirà, estem pensant les diferents opcions. 

Fa poc de la mort de Murielle Reig, l’expresidenta de l’associació. Aquest fet va comportar molts canvis a l’entitat?
La forma d’actuar és la mateixa. Sí que és cert que hi ha una nova direcció, una nova forma de portar les coses, però la política és la mateixa. Aquí ningú cobra res, tot es fa a partir de donacions i de voluntaris que volen treballar amb nosaltres. Tot el que es recapta va a parar íntegrament a la investigació, encara que siguin 10 euros. Sempre treballem amb un projecte en concret amb tres hospitals: Sant Joan de Déu (Barcelona), Hospital Universitari Sant Joan (Reus) i l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona).

Creu que el càncer és un tema tabú en la societat?
Sí. El càncer encara és un tema tabú, però gràcies a Déu cada vegada menys. S’està investigant cada vegada més i això comporta que s’avanci moltíssim. Sobretot pel que fa al càncer infantil. Només s’ha de veure el canvi a les instal·lacions infantils de l’Hospital Sant Joan de Déu per saber que s’estan fent canvis.

Creu que els actes com ara la Masterclass de Zumba ajuden a conscienciar la gent?
N’estic totalment convençut i cada vegada més. Es fa any rere any i cada cop hi participa més gent tot i la calda que cau al mes de juliol a les cinc de la tarda. La Noelia Fernández, organitzadora de la Masterclass Bailando contra el cáncer, està molt posada i motivada perquè el projecte tiri endavant. A més, des de l’Associació i des de l’Ajuntament de Salou també hi ha molta predisposició per seguir fent-la durant els pròxims anys així que si no hi ha cap pega, l’any que ve es tornarà a fer. Actualment és l’acte que més atrau la gent. 

Quins projectes plantegen de cara al futur? 
El projecte més immediat és el de la gala benèfica. Nosaltres som una associació molt petita, ens movem amb voluntaris i els patrocinadors que ens ajuden. No volem abastar gaire cosa. Potser de cara al futur es pot incloure algun altre projecte petit. 

Comentarios
Multimedia Diari