El conseller Rull demana que s'escolti la seva proposta de BCN World i defensa consultar només el territori afectat

"És un projecte que té moltes arestes. Posem tota la informació sobre la taula, compartim-la, que l'escolti el territori i que parli", ha dit

19 mayo 2017 20:15 | Actualizado a 20 julio 2017 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat aquest dimecres que l'oposició escolti el nou projecte que el Govern planteja per al macrocomplex d'oci BCNWorld i ha defensat que una vegada discutit se sotmeti a consulta "en el territori" en què es construirà -Vila-seca (Tarragona)-.

Ho ha dit durant el ple del Parlament en resposta a una pregunta de la sessió de control al Govern feta per la diputada de SíQueEsPot, Hortensia Grau, que retreia que un dels quatre operadors ja s'havia retirat (Veremonte), i que ara "curiosament" comptaven amb un nou operador (HardRock) que posava el total de la inversió d'haurien de posar els quatre agents --2.500 milions d'euros--.

Grau ha criticat la falta d'informació a l'anunci de la inversió d'Hard Rock i, entre d'altres coses, ha dit trobar a faltar saber quines són les demandes de l'empresa en relació amb el joc, pel que ha proposat que en lloc d'intentar ressuscitar el Pla Urbanístic Director (PDU) pensat per aixecar el macrocomplex, haurien de replantejar-lo.

Rull ha defensat el projecte com una oportunitat i al marge de la inversió ha recordat que l'impacte que tindria en la feina directe --més de 9.000 llocs de treball--, per la qual cosa ha demanat a Grau que no es quedi en l'anècdota perquè el Govern està disposat a discutir-ho amb serietat i a modificar-ho si cal: "Parlem i fugim de tòpics. Fem un debat seriós. El Govern ho liderarà fons".

"És un projecte que té moltes arestes. Posem tota la informació sobre la taula, compartim-la, que l'escolti el territori i que parli", ha dit explicant-li els termes de la consulta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha proposat per desencallar el projecte.

Grau ha fet referència a les discrepàncies internes del Govern en els termes de la consulta --si ha de ser només a Tarragona o a tot Catalunya tal com va proposar el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras (ERC)-- i ha insistit que si es repensa el projecte no haurà de fer front a aquesta discrepàncies: "Si replanteja el projecte no hauran de barallar-se per la consulta".

 

Comentarios
Multimedia Diari